ACTUEEL

Mediq verlaagt verwachting

Medisch toeleverancier Mediq dat een overnamebod heeft ontvangen van investeerder Advent, heeft de winst in het derde kwartaal zien kelderen. Dat werd donderdag bekendgemaakt. Het bedrijf verlaagde de verwachting voor heel 2012.

Nettoresultaat

Mediq rapporteerde een nettoresultaat van 0,9 miljoen euro, 94 procent minder dan de 15,9 miljoen euro een jaar geleden. Dat komt onder meer door een afwaardering van activa. De omzet zakte in de verslagperiode met 4 procent tot 625,1 miljoen euro.

Afname bedrijfsresultaat

Het bedrijfsresultaat (ebita) nam af met 22 procent tot 21,9 miljoen euro. Voor heel 2012 mikt Mediq op een ebita tussen de 88 miljoen euro en 91 miljoen euro. Eerder ging het concern nog uit van een resultaat tussen de 111 miljoen euro en 116 miljoen euro.

“De verlaging ten opzichte van de eerder afgegeven verwachting wordt met name veroorzaakt door de reorganisatievoorziening en de afwaardering bij de groothandel van Apotheken Nederland”, meldt Mediq.

Apotheken Nederland

Mediqtak Direct & Institutioneel zag de omzet met 8 procent toenemen door acquisities. Apotheken Nederland had last van aanhoudend slechte marktomstandigheden. Dat zorgde voor een daling van de omzet. Ook Apotheken Polen zag de opbrengsten teruglopen.

Mediq meldde donderdag dat er op korte termijn een biedingsbericht beschikbaar zal worden gesteld waarmee het bod van Advent officieel wordt uitgebracht. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top