ACTUEEL

Dalai Lama: 'En anders naar de dokter'

“Wat vaker vasten. Een stevig ontbijt, een lichte lunch en ’s avonds wat koekjes. Vegetarisch eten. Wat oefeningen en mediteren.” Dat advies had de Dalai Lama voor Roger van Boxtel,  bestuursvoorzitter van zorgverzekering Menzis, op diens vraag hoe gezond te blijven. “En anders naar de dokter.”

Carel Kraayenhofs ‘Compassie’

De Dalai Lama betrad de zaal onder de klanken van het speciaal door Carel Kraayenhof  geschreven stuk ‘Compassie’. Bedankte alle leden van het sextet uitvoerig, verschoof zelf wat stoelen en tafels en verontschuldigde zich meteen. “Over zakendoen, economie en  leiderschap voor een duurzame wereld? Dan hebt u waarschijnlijk de verkeerde persoon uitgenodigd…”

Gestresste en dikke kinderen

Van Boxtel mocht als een van de inleiders van de dag een vraag stellen. Wat te doen met onze ongezonde levensstijl, met al die gestresste en (te) dikke kinderen? Eerst een glimlach. “Te dikke kinderen? Bij ons is dik zijn een teken van welvaart. Ze vragen mij wel eens of het goed met me gaat, omdat ik zo mager ben.” Al pratend en nadenkend komt de geestelijk leider van het Boeddhisme toch tot zijn advies. Voor een volledig verslag van de dag met de Dalai Lama zie de komende gedrukte versie van Skipr.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top