ACTUEEL

Schippers blijft waarschijnlijk op post

Edith Schippers lijkt haar verblijf op het ministerie van Volksgezondheid te gaan verlengen. Dit meldt De Telegraaf vandaag.

De Telegraaf zegt te weten hoe de complete ministersploeg eruit gaat zien en heeft het over een ploeg van dertien ministers, waarvan een 'programmaminister' voor woningmarkt en de hervorming van de rijksdienst.

Vertrouweling 

Schippers geldt als een belangrijke vertrouweling van VVD-leider Mark Rutte. Als minister probeerde ze de oplopende kosten in de zorg onder controle te krijgen door afspraken te maken met onder meer ziekenhuizen en huisartsen. Ze kreeg het met name aan de stok met een deel van de Kamer over de mogelijke kosten van het binnenhalen van de Olympische Spelen. Een motie van wantrouwen tegen haar werd verworpen.

Onderwijs

Ook Jet Bussemaker wordt genoemd als mogelijke minister, maar dan voor de post Onderwijs. Bussemaker trad in 2007 toe tot het vierde kabinet van Jan Peter Balkenende als staatssecretaris van Volksgezondheid. Na de val van dat kabinet stelde ze zich in 2010 niet meer beschikbaar voor de verkiezingen. (bron: ANP/Skipr)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

28 oktober 2012

Het is al wat langer bekend, maar wat een verschrikkelijk nieuws! Schippers, als 'minister van tabak', is zo'n 'koude' politica dat wat er ook uit haar mond komt, ik direct wantrouw. De manier waarop zij zorgvragers in een kwaad daglicht zet om bezuinigingen door te zetten (framing), zijn daar een schandelijk voorbeeld van. Het gaat tenslotte om mensen die meer kwetsbaar zijn door ziekte en/of handicap. Daar past zo'n Schippers niet bij. De PvdA had die post niet moeten afgeven.

E.Kriek

28 oktober 2012

@Anoniem: inderdaad, de PvdA maakt zichzelf volstrekt ongeloofwaardig door op geen enkele manier tegengas te geven aan de asociale manier waarop de VVD de zorg bestuurt.
Het is alsof je je Dalmatiër pup toevertrouwt aan Cruella de Vil.
Ach...de PvdA zal wel niet zoveel met Dalmatiërs hebben.
D.Samsom: van milieu-activist naar pluche-fetisjist.
Hoe diep kan een mens zinken.

Top