ACTUEEL

Nieuwe site over gezondheidsvaardigheden

De Alliantie Gezondheidsvaardigheden heeft een website gelanceerd vol informatie en voorbeelden.

Ruim 25 procent van de volwassenen in Nederland is beperkt gezondheidsvaardig. Ze beschikken over onvoldoende vaardigheden om informatie over gezondheid te kunnen vinden, begrijpen en toepassen. Geletterdheid is een belangrijk aspect van gezondheidsvaardigheden. Er zijn in Nederland naar schatting 1,5 miljoen volwassenen die onvoldoende kunnen lezen, schrijven of rekenen om zich staande te houden in onze maatschappij.

Tips

Op de website staan activiteiten op het gebied van gezondheidsvaardigheden, mogelijkheden om presentaties, trainingen of cursussen te plaatsen en kennis en ervaringen te delen. Daarnaast zijn er praktische tips en materialen te vinden voor organisaties of personen die zelf aan de slag willen, zoals herkenningswijzers, posters en video's.

Agenderen

De website is een inititatief van de Alliantie Gezondheidsvaardigheden. Deze is in 2010 opgericht en heeft 61 leden. De leden zijn werkzaam in de zorg, preventie, onderzoek, onderwijs en in het bedrijfsleven. Zij zetten zich in om gezondheidsvaardigheden in hun eigen organisatie te agenderen en werken concreet aan het verbeteren van gezondheidsvaardigheden

 

 

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top