ACTUEEL

Verliefde medewerkster tbs-kliniek bestraft

De rechtbank in Utrecht heeft een medewerkster van een tbs-kliniek veroordeeld tot 240 uur werkstraf en 4 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. Volgens de rechtbank heeft de 34-jarige Annette B. uit Maarssen deuren open laten staan zodat haar vriend gemakkelijk kon ontsnappen.

B. werkte als medisch secretaresse in de Van der Hoevenkliniek in Utrecht. De verdachte, die 10 jaar geleden wegens geweld tot tbs met dwangverpleging werd veroordeeld, werd na de ontsnapping in de woning van B. gevonden. Hij lag naakt onder haar bed.

Liefdesbrieven

In de agenda van de tbs’er stonden aanwijzingen dat B. bij de ontsnapping betrokken was. Bovendien heeft zij liefdesbrieven verstuurd. B. houdt vol dat ze die brieven schreef om de tbs’er op afstand te houden. De rechtbank gelooft dat niet.

De aanklager had acht maanden cel geëist waarvan de helft voorwaardelijk. Maar omdat B. voor twee kleine kinderen moet zorgen, stuurt de rechtbank haar niet naar de gevangenis. Haar advocaat Xander Sijmons tekende toch direct hoger beroep aan. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top