ACTUEEL

Abvakabo en Osira begraven de strijdbijl

Abvakabo en Osira begraven de strijdbijl

Het kort geding dat Abvakabo FNV tegen de Amsterdamse zorgorganisatie Osira Amstelring had aangespannen en dat dinsdag zou dienen, is van de baan. Dat hebben Abvakabo en Osira gemeld.

Achturige werkdag

De vakbond wilde naar de rechter gaan omdat het erop leek dat de zorgorganisatie zich niet hield aan gemaakte afspraken over de duur van de werkdag. Volgens de bond heeft de zorgorganisatie alsnog ingestemd met het recht op de achturige werkdag. Volgens Rob van Dam, voorzitter van de raad van bestuur van Osira Amstelring, ligt het iets genuanceerder. “We hebben afgesproken dat we ons best doen om achtuursdiensten te garanderen voor gekwalificeerde zorgmedewerkers. Maar we maken daarbij de kanttekening dat we rekening moeten houden met de voorkeuren van onze cliënten en met financiële kaders.” Volgens Van Dam willen cliënten vooral op piekuren extra ondersteuning: rond het opstaan en het slapen gaan.

Werkdruk

Abvakabo FNV vindt het zorgelijk dat personeel in de zorg vaak geen acht uur op een dag mag werken, maar hetzelfde werk in vier tot zes uur moeten doen. Volgens de vakbond neemt de werkdruk hierdoor toe en verschraalt de zorg.

Onrust

Vakbond Abvakabo FNV voert al maanden actie om tot betere zorg en werkomstandigheden te komen. Het conflict ontstaat eind mei. Osira-personeel protesteert tegen de nieuwe cao VVT waar hun werkgever mee ingestemd heeft. Zij voelen zich afgescheept met een verhoging van 1,2 procent. De zorgmedewerkers eisen een gesprek met hun raad van bestuur en laten in een persverklaring weten verontwaardigd te zijn “over het feit dat de werkgevers het op een (cao)akkoordje hebben gegooid met de kleine bonden die slechts vier procent van de zorgmedewerkers vertegenwoordigen.” Dit doet volgens hen niets aan de hoge werkdruk waaronder ze al jaren moeten werken. “Er moet echt wat veranderen, want wij willen kwaliteit van zorg bieden. Dat betekent meer collega's, minder flexibilisering en meer waardering." Volgens Abvakabo FNV biedt de nieuwe cao geen antwoord op de problemen in de sector. Om deze reden weigert de vakbond dit ‘negeerakkoord’ te ondertekenen.

Een maand later, eind juni, trekken de medewerkers van Osira opnieuw ten strijde. Nu tegen de teveelverdieners in de top van de zorg, omdat zij vinden dat het geld thuishoort op de werkvloer. De salarissen van de topmanagers in de zorg liggen ver boven de balkenendenorm. Met dat geld zou volgens hen extra personeel kunnen worden aangetrokken om de kwaliteit van de zorg te verbeteren.

Begin augustus luiden medewerkers van Osira de noodklok omdat zij geen goede zorg kunnen leveren door gebrek aan voldoende goed opgeleid personeel. Zij eisen dat de extra miljoenen voor extra handen aan het bed die Osira Amstelring van de Nederlandse overheid krijgt, ook daadwerkelijk naar de werkvloer gaan. De medewerkers vragen de politici om de raad van bestuur van Osira Amstelring er op aan te spreken dat er per direct oplossingen moeten komen voor een goede personele bezetting. 

Achturige werkdag

Rob van Dam, voorzitter van de raad van bestuur van Osira Amstelring in Amsterdam, zegt in een reactie hierop dat verbetergroepen worden ingezet om de knelpunten aan te pakken. Hij weerspreekt dat het geld niet naar de werkvloer gaat en legt uit hoe Osira het geld besteedt. Met de inzet van verbetergroepen wil Van Dam de concrete knelpunten van medewerkers gaan aanpakken. Hij noemt hierbij de problemen met roosters en ondersteuning; hoe kan de gevraagde deskundigheid over de dag verdeeld worden.

Begin september bereiken de werknemers en het bestuur van Osira Amstelring een akkoord over betere werkomstandigheden.  Belangrijke afspraken hierin zijn het recht op een achturige werkdag, het krijgen van vaste contracten en de komst van extra collega's. Het is de bedoeling dat met de nieuwe afspraken de werkdruk wordt teruggedrongen. Dit akkoord sneuvelt echter al gauw. De zorginstelling komt volgens de vakbond met een brief waarin ze aangeeft dat ze toch nog een en ander in het akkoord wil nuanceren. Daarmee probeert de organisatie onder eerder gemaakte afspraken uit te komen, stelt Abvakabo FNV. Werknemers leggen  hieirop opnieuw het werk neer en de vakbond spant een kort geding aan dat op dinsdag 30 oktober zal dienen. Op het laatste moment is dit afgeblazen omdat er dus alsnog een akkoord is bereikt over het recht op de achturige werkdag.

(ANP / Skipr)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

1 november 2012

Het is goed dat deze medewerkers zich laten horen en niet laten afschepen door een RvB. Zouden meer medewerkers moeten doen!

Top