ACTUEEL

Avant sanare winnaar VoorGoedeZorg

Avant sanare uit Rotterdam is winnaar van de innovatiewedstrijd VoorGoedeZorg van VGZ. Het programma 'Gewichtige gezinnen' streeft ernaar het leef- en eetgedrag van mensen met obesitas te beïnvloeden, onder meer met hulp van familie en vrienden. Bedenker Domien Theuvenet gaat zijn idee samen met VGZ verder ontwikkelen en uitvoeren.

Gewichtige gezinnen is een programma dat mensen met obesitas ondersteunt bij het aanleren van een meer gezonde leefstijl. Het programma daagt niet alleen de obesitaspatiënt zelf uit, maar ook de mensen in zijn of haar directe omgeving. “Ik constateer dagelijks dat mensen met obesitas thuis onvoldoende steun krijgen in hun poging af te vallen”, aldus Domien Theuvenet.

Multidisciplinair

De jury wees het idee Gewichtige gezinnen aan als winnaar vanwege de multidisciplinaire inzet van onder meer voedingsdeskundigen, bewegingsexperts en psychische ondersteuning. Het idee raakt de huiselijke problematiek achter obesitas, kiest voor een persoonlijke benadering en brengt zorg dichtbij de patiënt. Vooral de insteek om samen met familie te strijden tegen overgewicht, sprak de jury aan. “Door die aanpak voorkomen we ook in een vroeg stadium dat kinderen te maken krijgen met overgewicht”, lichtte Theuvenet na zijn winst nog toe.

Innovatiewedstrijd

Gewichtige gezinnen was een van de ruim negentig inzendingen voor de innovatiewedstrijd VoorGoedeZorg, die ditmaal in het teken stond van obesitas. Tijdens de finale kregen vijf finalisten ieder vijf minuten om hun idee over het voetlicht te brengen.  De jury bestond uit onder andere uit Cynthia Vogeler van de patiëntenfederatie NPCF, Leo Peters, voorzitter van de Obesitas Vereniging, Maarten Klomp, medisch directeur van De Ondernemende Huisarts en Maurice Oostendorp, bestuurslid van Coöperatie VGZ.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top