ACTUEEL

Rechter doet 13 november uitspraak in zaak Postmus

Rechter doet 13 november uitspraak in zaak Postmus

De rechter doet op 13 november uitspraak in het kort geding dat longarts Piet Postmus tegen het VUmc heeft aangespannen. De zaak kwam dinsdag voor de rechter.

Postmus wil via het kort geding naast zijn baan als longarts ook zijn functie als afdelingshoofd longziekten, zijn eigenlijke functie, bij het VUmc weer terug krijgen. Een week eerder hadden het ziekenhuis en Postmus besloten de gesprekken hierover opnieuw voort te zetten. Een woordvoerder van het ziekenhuis zei toen dat het kort geding aangehouden was, maar dat beide partijen er voor die tijd zelf uit hoopten te komen.

Non-actief

Postmus werd in augustus op non-actief gezet omdat zijn positie volgens het VUmc onhoudbaar was geworden. De longarts was naar de raad van toezicht gestapt omdat hij bezorgd was om de veiligheid van patiënten. Belangenverenigingen van patiënten reageerden verontwaardigd op de maatregelen tegen Postmus omdat juist hij de problemen had aangekaart.

Conflicten

Het Amsterdamse ziekenhuis staat al enige tijd onder verscherpt toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Aanleiding waren conflicten tussen artsen en leidinggevenden van de intensive care en andere afdelingen die ontaardden in een machtsstrijd.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top