ACTUEEL

Groothandel levert 1000 medicijnen toch

Brocacef Groothandel blijft voorlopig toch alle geneesmiddelen leveren aan apotheken. Het bedrijf kondigde in september aan vanaf november te stoppen met de distributie van ongeveer 1000 geneesmiddelen, omdat dat bedrijfseconomisch niet meer verantwoord zou zijn.

Maar Brocacef komt daar op terug, omdat er inmiddels "constructief overleg" met enkele grote zorgverzekeraars is over een nieuw verdienmodel voor de farmaceutische groothandel. "Wij hebben goede hoop op een oplossing. Wij hebben ons voornemen om de leveringen stop te zetten dan ook opgeschort", stelde directievoorzitter Frank Grosse-Natrop woensdag.

Voorkeursbeleid

De prijzen van sommige geneesmiddelen zijn fors gedaald door het voorkeursbeleid van zorgverzekeraars en het systeem van de laagste prijsgarantie. Bij het voorkeursbeleid geven de verzekeraars de voorkeur aan geneesmiddelen met een gunstiger prijs. Daardoor moet concurrentie ontstaan en zouden geneesmiddelen goedkoper worden.

Apothekers klagen al langer over een grote inkomensdaling, waardoor ze moeten bezuinigen. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

2 november 2012

Interessant pokerspel.
Brocacef 'raised'. Verzekeraars 'callen'.

En wat er aan het einde van de rivier overblijft? Een 'all-in' zal nog wel in het verschiet liggen. Maar of verzekeraars blijven 'callen'.... (Zouden ze ook hun eigen groothandel kunnen oprichten?)

Kommer en kwel voor alle betrokkenen.

Verandering doet pijn.

Top