ACTUEEL

Schultz: haal scherpe randjes van akkoord af

Het is van belang dat wordt gekeken hoe de scherpe kantjes van het regeerakkoord afgehaald kunnen worden. Dat zei minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) vrijdag bij aanvang van de laatste ministerraad van het kabinet-Rutte I.

Inkomensafhankelijke zorgpremie

Ze reageerde op de ophef die is ontstaan over de invoering van een inkomensafhankelijke zorgpremie. Daar is ook binnen de VVD boosheid over ontstaan. “We zullen het land in moeten en met de achterban gaan spreken”, stelde Schultz.

Ingrijpende maatregelen

Het is niet bij voorbaat zo dat de zorgen wel weggenomen kunnen worden, denkt Schultz. “Daar moeten we heel hard voor werken. Dat is de opgave waar we voor staan.” Ze zei verder dat de VVD wel had voorzien dat de bezuinigingen uit het regeerakkoord pijn zouden gaan doen, omdat er ingrijpende maatregelen worden genomen.

Schippers

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) wilde niets over de kwestie zeggen. Ze is demissionair minister en nog niet officieel gevraagd voor het nieuwe kabinet “en de afspraak is dat je dan niet allerlei uitspraken doet”. Schippers stelde wel dat ze niet kan ontkennen dat het het kabinet-Rutte II met aardig wat ophef gaat beginnen en dat onrust in de partij “altijd heel vervelend” is. (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

2 november 2012

De inkomensafhankelijke zorgpremie zoals voorgesteld in het regeerakkoord is geen 'bezuiniging die pijn doet'. Het is een budget-neutrale nivelleringsmaatregel.

nol

5 november 2012

neen anoniempje, het is ( citaat Spekman, vzt PvdA) "het feestje van de nivellering" . Dat zegt genoeg over de pvda en haar aanhang. Niet willen werken maar wel jaloers zijn op mensen die hard werken om welvaart en welzijn te creeeren. Dus ordinaire "jaloezietaks"!

Top