ACTUEEL

'Enorme klap voor chronisch zieken'

Chronisch zieken en gehandicapten zien door het regeerakkoord hun financiële situatie enorm achteruit gaan. Daarvoor waarschuwt de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad (CG-raad), een koepel van 190 landelijke organisatie voor deze groep mensen, zaterdag.

De chronisch zieken hebben flink te lijden onder het afschaffen van de belastingaftrek voor ziektekosten, het verhogen van eigen bijdragen en het niet meer vergoeden van de huishoudelijke hulp. De hervormingen in het zorgstelsel verzachten de pijn slechts, want de meeste chronisch zieken zullen een hoger inkomensverlies lijden dan gezonde Nederlanders, aldus de koepel.

Modaal

Zo zullen chronisch zieken met een modaal inkomen zo'n 100 tot 250 euro per maand gaan inleveren dankzij de nieuwe plannen, verwacht de CG-raad. Bovendien zullen ook chronisch zieken die flink onder modaal verdienen, nog inleveren. De raad pleit er daarom voor om de plannen van de VVD en PvdA opnieuw door te rekenen en eventueel aan te passen. (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

6 november 2012

Wij pleiten er ook voor om deze regelingen eens opnieuw door te lichten en dat chronisch zieken toch hun aftrekposten mogen behouden zodat het Bruto inkomen niet bij alles het bruto inkomen blijft. je hebt een hoge eigen bijdrage voor de aanpassing van het huis bij de gemeente, maar dat kun je niet bij de belasting declareren, een eigen bijdrage bij het CAK, de Huishoudelijke hulp moet jezelf inkopen, niet te declareren, vervoer van en naar het ziekenhuis, extra kleding en beddengoed, bepaalde medicijnen eigen bijdragen, een fysiotherapie in het pakket, dus meer lichamelijk achteruitgang, en meer afhankelijk van zorg inkopen. en ga zo maar door! Zij hebben er niet om gevraagd en het zichzelf niet aan gedaan. het overkomt je! Als je zelf chronisch ziek wordt of een chronisch zieke partner krijgt of kind, wat moet je dan??? Opnemen in een verzorgingshuis of verpleeghuis kan ook niet meer. Wij zijn radeloos.

van de Lustgraaf R.H.

6 november 2012

Wij voelen ons beetgenomen door de VVD en de PvdA.
Wij hebben strategisch gestemd. Bij de aankomende raadsverkiezingen stemmen wij niet meer op deze onbetrouwbare politiek partijen. Onze stem gaat dan naar de Partij voor de dieren. De dieren zijn wel betrouwbaar.

Top