ACTUEEL

Johan Wagenaar interim bestuurder RKZ

Johan Wagenaar interim bestuurder RKZ

Johan Wagenaar wordt per direct als interim lid toegevoegd aan de de raad van bestuur van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. Wagenaar volgt Marianne Acampo op, die haar functie half oktober neerlegde.

Wagenaar is een ervaren interim bestuurder die verbonden is aan Boer & Croon Healthcare. Hij heeft veel bestuurlijke ervaring in ziekenhuizen, GGZ-instellingen en overheid. Onlangs was hij nog als interim bestuurder verbonden aan Zorggroep Pasana, waar hij onder andere verantwoordelijk was voor ziekenhuis De Sionsberg.

Reorganisatie

Wagenaar gaat de reorganisatie binnen het RKZ leiden. Deze is nodig nadat dit voorjaar bekend werd dat het ziekenhuis met een miljoenenschuld kampt. Van Roon zal zich met name richten op de toekomstvisie van het RKZ.

Achmea

De miljoenenschuld van het RKZ ontstond als gevolg van overfinanciering door Achmea in 2009 en 2010. De zorgverzekeraar trad op als kapitaalverstrekker. Het ziekenhuis stak het geld onder andere in verbetering van veiligheid en huisvesting en een tijdelijke aanbouw, zonder Achmea hiervan op de hoogte te stellen. Onderdeel van de afspraken die als gevolg van de schuld gemaakt werden, was dat Achmea zeggenschap zou krijgen in de invulling van de top van het RKZ.

4 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

5 november 2012

Kan de boer&croon invasie niet eens stoppen in het rkz, dat kost klauwen vol met geld wat ze niet hebben, en wat gaat het opleveren???. En een tip voor Wagenaar, stop en ga eindelijk eens met pensioen, dan maak je ruimte voor bestuurders die wel de boel aanpakken en oppakken, bestuurders 2.0 en niet 0,1

Hobbema

14 februari 2013

Slager Johan Wagenaar moet dus zogenaamd orde op zaken stellen in het RKZ en ten koste van wie mijnheer Wagenaar ??, ten koste van 76 hardwerkende medewerkers van het RKZ die per direct ontslagen zullen worden. Schuld van het RKZ rond de 20 miljoen aan Achmea. Dus die 76 ontslagenen gaan die 20 miljoen bij elkaar sprokkelen voor het RKZ., dacht het niet.
Weet U wat nog het grofste schandaal in deze is , is dat die gewetenlose laaienlichter Wagenaar voor zijn beulsdiensten rond de 7 ton gaat pakken. Dara is dus wel geld voor.
Het is toch ook graai gajes van de riggel zonder enig geweten. Mensen die dit lezen raad ik aan om per direct hun verzekeringen bij Achmea op te zeggen. Over de ruggen van deeltijdarbeiders die een habbekrats verdienen zo te werk gaan , SCHANDE !!!!
Eens zul je je graaigedrag moeten verantwoorden Wagenaar en vriendjes bij Achmea.

Anoniem

15 februari 2013


Ik ken iemand die bij de ongelukkigen hoort die per 1 augustus 2013 uit het RKZ zullen moeten verdwijnen, werk er zelf dus niet. Maar het gaat mij aan het hart dat men bij het RKZ zo schandalig met medewerkers omspringt. Per direct betekent dat per direct ontslagaanvragen bij het UWV zijn aangevraagd. Sommigen van de 76 mogen van het RKZ per 1 april al thuisblijven anderen per 1 juli. Het gaat hier om mensen die in vele gevallen al tientallen jaren bij het RKZ werken.
Wat is het geval. Het RKZ heeft de laatste jaren, door gigantisch mismanagement vele miljoenen van het budget , dat voor zorg bedoeld was,verkwanselt aan interim managers , vet betaalde leden van de raad van bestuur (o.a. mevrouw Marianne Acampo , een mank aangeschaft , tonnen kostend DBC Chipsoft systeem (vriendje van diezelfde mevrouw Acampo die dit systeem geleverd heeft) een verbouwing en ga zo maar door.
Zorgverzekeraar Achmea die niet wil opdraaien voor de 20 miljoen aan schulden die het RKZ heeft , heeft geeist dat zij een vinger in de RKZ pap krijgen. Acampo is naar huis gestuurd (zal ook wel het nodige gekost hebben) en 2 nieuwe leden van de raad van bestuur (de volgende laaienlichters) t.w. de heren Johan Wagenaar (befaamd om zijn gewetenloze slagerswerk in andere ziekenhuizen en zorginstellingen enz. en werkend voor Boer en Croon healthcare) en de heer Jeroen van Roon, vroeger werkend voor Boer en Croon zijn aangetrokken. Let wel, de heren worden betaald door de Boer en Croon en leveren dit bedrijf rond de 7 ton per persoon op, het RKZ (of Achmea?) betaald. SCHANDE!!! Een ziekenhuis dat zgn in de financiele problemen zit en zo makkelijk bakken met geld uitgeeft aan gewetenloze managers dat deugd natuurlijk van geen kanten.
Het komt dus uit hun koker dat er 76 mensen moeten vertrekken, niks natuurlijk verloop of mensen iets eerder met pensioen sturen, of desnoods anderen iets laten inleveren op hun vaak riante (specialisten) salaris, nee, NU METEEN scoren om Achmea te pleasen en hup de 76 zwaksten (deeltijdwerkers vaak) er uit.
Het ergste is dat de specialisten het allemaal niet mee eens zijn met deze ontslagronde omdat van hun verwacht wordt dat ze de werkzaamheden die hun secretaresses deden maar zelf moeten gaan doen, daarvoor schijnen ze zelfs een premie gehad te hebben. Maar onder het motto vandaag wij , morgen jullie , houden ze zich , naar het tot nu toe lijkt, koest.
Inmiddels heb ik gehoord dat het UWV , nu, niet akkoord gaat met de ontslag aanvragen.
Dit kan in een later stadium natuurlijk zomaar wel het geval zijn, maar men wil eerst hoor en wederhoor plegen. Ik weet inmiddels wel dat een aantal van de ontslagenen een advocaat in de arm genomen hebben en hun ontslag zullen gaan aanvechten.

Anoniem

15 februari 2013

Ik vind dat de politiek nu aan zet is en de gevluchte en huidige leden van de raad van bestuur van het RKZ ter verantwoording moeten gaan roepen.
Dankzij hun wanbeleid en graaigedrag kan de gemeenschap nu,via het UWV, gaan opdraaien voor hun geleverde wanprestaties.

Top