ACTUEEL

Meerderheid zorgmedewerkers wil geen griepprik

Meerderheid zorgmedewerkers wil geen griepprik

Een meerderheid van ziekenverzorgenden en verpleegkundigen haalt geen priepprik. Zij hebben dit aangegeven in een poll van het Tijdschrift voor Verzorgenden.

Roel Coutinho van het Rijksinstituut voor de Volksgezondheid (RIVM) vindt dit “triest en onbegrijpelijk”. “Je doet het niet alleen voor jezelf, maar ook voor je patiënt die je verzorgt. Die is vaak ouder en kwetsbaar”, zegt hij in het dagblad Spits! als reactie op de poll.

Poll griepvaccinatie

Zo’n 63 procent gaf daarin aan geen griepprik te gaan halen. Van hen gaf 40 procent als reden ‘nooit ziek te zijn’, terwijl 23 procent aangaf het idee te hebben dat ze juist de griep kregen van de griepvaccinatie. Beroepsvereniging Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN)verwacht dat deze cijfers niet erg afwijken bij verpleegkundigen. V&VN telt 47.000 leden van wie ongeveer 10 procent ziekenverzorgende is en de rest verpleegkundige.

6 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

6 november 2012

Niet vragen, maar verplicht stellen. Geen griepprik, dan ook geen patientenzorg. Zijn ze nou helemaal bedonderd.

van Westen

6 november 2012

Allereerst opmerking voor "anonieme" reageerder, heel stoer om dit soort taal uit te slaan en zeker zonder je naam eronder te zetten (mijn inziens verwijderen dan ook).

Allereerst ben ik heel benieuwd of Roel (RIVM) zelf ook de diverse onderzoeken bekend is over de effectiviteit van de griepprik? Ten tweede of ie zelf ook braaf elk jaar zich laat vaccineren?

Samengevat is er nog steeds geen enkel "evidence based" onderzoek, dat aantoont dat de griepvaccinatie de cijfers van de moribiditeit en mortaliteit doen verminderen ...

Levensgevaarlijke deze opmerkingen van Roel (RIVM) en vooral ook erg kort door de bocht, ik zou het bijna triest en onbegrijpelijk noemen uit monde van een "expert"

Leven en laten leven, niets verplichten, wel oproep aan een ieder (van verpleegkundige, familielid, paramedische personeel etc) als ze zelf ziek zijn, aan het hoesten of "grieperige" symptomen hebben, of thuis te blijven en niet deze pathogenen microorganismen te doen verspreiden!

Fijne avond allemaal, voor deze beroepsprofessional geen griepvaccinatie!

Anoniem

7 november 2012

@Niet vragen, maar verplicht stellen. Geen griepprik, dan ook geen patientenzorg. Zijn ze nou helemaal bedonderd.
Nou ja zeg: dan ook maar een prikje voor de dokter, de voedingsassistenten, de pastor, de familie die op bezoek komt, de fysiotherapeut, de dietist etc.etc. Houd toch op zeg, er is geen bewijs en trouwens de kwetsbare oudere patient (wat een aanname overigens!) heeft ws al een beschermende vaccinatie moeten ontvangen. Dus die hebben zichzelf al beschermd. Wat dacht je van het opbouwen van een natuurlijke weerstand. Bakerpraatje voor de kassa van de grote rijke farmaceutische maffia en zgn. ter preventie van verzuim....Laat je niets wijs maken V&V Nederland.

Anoniem

7 november 2012

Ik meen me te herinneren dat er na afloop van de Mexicaanse griep onduidelijkheid ontstond over de mogelijke belangen in de farmaceutische industrie van fervent vaccinatievoorstander dhr. Coutinho.

Koppen

6 december 2012

anoniem, slechts <50 procent van die ouderen zijn beschermd na zo'n prik. Diewerkt bij hen minder goed! Bovendien zijn mensen al besmettelijk een dag voordat ze symptomen krijgen, dus het advies; 'thuisblijven' voorkomt niet alles. Wel zijn er onderzoeken waaruit blijkt dat ouderen niet zozeer vaker sterven door de griep, maar door andere onderliggende zaken. In hoeverre griep dan doorslaggevend is, is onbekend. Ik voel ook wel voor het doormaken vd griep (expres knuffelen met griepmensen, liefst ieder jaar de griep) zolang ik jong en gezond ben. Nu ga ik er (nog) niet aan dood en bouw ik afweer op tegen de nu rondgaande types. De oudjes van VOOR 1954 hadden nog weerstand, dankzij vroeger, tegen de H1N1.

Anoniem

5 december 2013

Ik ben een verpleegster en woon in Amerika en heb me vanmiddag voor het eerst laten inenten tegen de griep. Dat of mijn baan. Wat een hard gelag! Nee, ik wil het niet maar ik sta met mijn rug tegen de muur. Het slaat totaal nergens op en het is gewoon een kwestie van geld, spekken van de rijke man die steeds rijker wordt. Ik ben TEGEN de griep prik en tegen het bullying dat de rest ziet als Goed voor ons.

Top