ACTUEEL

Paul Jansen beste opleider van Nederland

Klinisch geriater Paul Jansen uit het UMC Utrecht heeft zaterdag 3 november de Opleidingsprijs van De Jonge Orde en de LVAG gewonnen. Herbert Stel, opleider Pathologie in Tergooiziekenhuizen (derde prijs) en Anneke ten Brinke, opleider Longziekten in MC Leeuwarden (tweede prijs) waren de andere genomineerden.

Jansen wint met zijn verkiezing een bronzen beeld en een geldbedrag van 7000 euro ten behoeve van opleidingsverbetering. De landelijke Opleidingsprijs werd dit jaar voor de vierde keer georganiseerd door De Jonge Orde en de LVAG en had dit jaar als thema ‘persoonlijk opleiden’.

Betrokkenheid

Paul Jansen wordt vooral gewaardeerd vanwege zijn betrokkenheid bij aios en coassistenten. Hij heeft ook oog voor de persoonlijke situatie van de aios: ze voelen zich gesteund tijdens de opleiding. Paul Jansen wordt gezien als rolmodel op het gebied van opleiden en wetenschap en zijn didactische kwaliteiten.

In februari 2012 ontving Jansen al de titel 'opleider van het jaar' van de junior vereniging van de Nederlandse Vereniging voor Klinische Geriatrie.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Rob Dalmijn

6 november 2012

Dag Paul,

Van harte! En zeer terecht. Heb goede herinneringen aan je talenten.

Thea Heeren

7 november 2012

Paul, van harte! Absoluut verdiend!

Top