Finance

GGD ZHW vraagt gemeenten om extra miljoenen

GGD ZHW vraagt gemeenten om extra miljoenen

De GGD Zuid-Holland West heeft een extra bijdrage van 3,4 miljoen euro nodig van de acht gemeenten waarvoor zij werkt, om te herstellen van de problemen die er zijn ontstaan. Dat heeft de gemeente Zoetermeer woensdag bekendgemaakt, schrijft Omroep West.

Financiële perikelen

GGD Zuid-Holland West kampte in 2011 met een tekort van 2,5 miljoen euro. Daarom moet er fors worden gereorganiseerd. Er is in het voorjaar een intern onderzoek naar de financiële perikelen gestart. Toen rees het vermoeden dat de verliezen zich doorzetten in 2012 en 2013. De directeur van de GGD-afdeling Zuid-Holland West, Bram Hakkenberg, is in mei met buitengewoon verlof gestuurd.

Uit de begroting voor de komende jaren blijkt dat er een extra bijdrage nodig is van de gemeenten. Dit zijn Delft, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar, Westland en Zoetermeer.

Reorganisatie

GGD Zuid-Holland West gaat volgend jaar op in de GGD Haaglanden. De acht gemeenten willen deze nieuwe organisatie niet met een tekort laten beginnen, meldt Omroep West. Zoetermeer stelt in de krant dat de ontwikkelingen “kritisch” worden gevolgd. De extra bijdrage is “niet leuk” volgens de gemeente, maar wel noodzakelijk om de wettelijke dienstverlening op peil te houden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top