ACTUEEL

Zorginjection naar rechter om aanbesteding

Thuiszorginstelling Zorginjection uit Gorinchem heeft een kort geding aangespannen tegen zeven gemeenten in de Alblasserwaard omdat zij de instelling weigerden te laten meedingen in de aanbesteding voor thuiszorg in de regio.

Volgens de gemeenten zou de offerte niet aan de regels voldoen. Ook zouden enkele belangrijke stukken in de offerte ontbreken. Zorginjection bestrijdt dit en eist een dwangsom van 100.000 euro per dag van de gemeenten Gorinchem, Graafstroom, Giessenlanden, Hardinxveld-Giessendam, Liesveld, Zederik en Nieuw-Lekkerland. Volgens de advocaat van de gezamenlijke gemeenten heeft Zorginjection bij haar inschrijving bijna blind gevaren op hoe het in het verleden ging. De zorginstelling heeft nieuwe en veranderde elementen bij de inschrijving niet of onvoldoende opgemerkt, waardoor de aanvraag niet aan de eisen voldoet.

Nieuwe contracten 2013

Er is haast geboden met de uitspraak, want de nieuwe contracten voor de thuiszorg in de regio moeten per 1 januari 2013 van kracht gaan. De gezamenlijke gemeenten hebben aan de rechter gevraagd of hij sneller dan de gebruikelijke twee weken uitspraak kan doen. De rechter probeert hierop te sturen, “maar ik kan dat niet garanderen", schrijft HetContact.nl. "De afweging moet zorgvuldig gemaakt worden", .

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top