ACTUEEL

2,6 miljoen mantelzorgers even vrij

Op de 15e Dag van de Mantelzorg zaterdag verdienen alle mantelzorgers een dagje vrij. In Nederland zijn 2,6 miljoen mensen die vrijwillig langdurig voor een familielid, vriend of buur met een ziekte of beperking zorgen. Zaterdag worden zij op verscheidene plekken in Nederland in de watten gelegd.

Het thema van de dag is 'Nu even niet!'. "Mantelzorgers die met liefde voor een ander zorgen, nemen vaak te weinig tijd voor zichzelf waardoor zij overbelast kunnen raken. Om de zorgtaken vol te houden, is het belangrijk om er regelmatig even tussenuit te gaan", stelt organisator Mezzo, de landelijke vereniging voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg. Op 116 plekken mogen mantelzorgers zaterdag gratis lunchen, optredens bezoeken en aan activiteiten deelnemen.

Mantelzorgpas

In Amsterdam worden de zogeheten mantelzorgpas en het mantelzorgboek gelanceerd. Mocht er plotseling iets met de mantelzorger gebeuren, dan zorgen de pas en het boek voor voldoende medische informatie om de hulp snel over te hevelen naar een andere verzorgende. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top