ACTUEEL

'Grote fraude bij gala tegen kinderkanker'

Een voormalig bestuurslid van een gala tegen kinderkanker heeft ongeveer 600.000 euro aan donaties in eigen zak gestoken. Dat zegt het bestuur van het Quality of Life Gala zaterdag in De Telegraaf. "Het is een schande dat dit mannetje met z'n vingers aan het geld voor zieke kinderen heeft gezeten", verklaart een woordvoerder.

De stichting heeft aangifte gedaan tegen het bestuurslid. De fraude kwam eind vorig jaar aan het licht. De bestuurder werd direct na de ontdekking afgezet. Ook de penningmeester van Quality of Life, die zou hebben geholpen bij de verduistering, moest vertrekken.

Inglot Cosmetics

Het bedrijf Inglot Cosmetics heeft eveneens aangifte gedaan, omdat het bestuurslid ook daar geld heeft verdonkeremaand. De man was een tijd lang eigenaar van Inglot Cosmetics, maar werd later financieel directeur. In die hoedanigheid sluisde hij geld weg, om zijn eerdere fraude te vergoeden, liet een woordvoerder van het bedrijf weten. "In de media werd gesuggereerd dat deze man geld had weggesluisd bij het gala om Inglot te financieren, maar het is juist andersom geweest", aldus de woordvoerder. In augustus is de fraudeur ontslagen bij Inglot.

Het Openbaar Ministerie bevestigt dat er een onderzoek loopt naar mogelijke malversaties bij het goede doel.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top