ACTUEEL

Pauline Meurs lid Onderzoeksraad voor Veiligheid

Pauline Meurs lid Onderzoeksraad voor Veiligheid

Pauline Meurs treedt per 1 februari 2013 toe tot de Onderzoeksraad voor de Veiligheid. De voordracht van Meurs is vrijdag 9 november 2012 goedgekeurd door de ministerraad. Vanwege de benoeming stopt Meurs als senator in de eerste kamer voor de PvdA. Beide functies zijn niet met elkaar te verenigen.

Meurs wordt benoemd voor drie dagen per week voor een periode van vier jaar. Daarnaast blijft ze één dag in de week hoogleraar bestuur in de gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ook blijft ze voorzitter van de Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie ZonMw.

Machtigste vrouw

Meurs werd onlangs nog uitgeroepen tot machtigste vrouw in de zorg door maandblad Opzij. Zij leidde ook de Commissie Meurs die onderzoek deed naar de beloning van medisch specialisten. Binnen de Onderzoeksraad voor de Veiligheid gaat Meurs zich vooral bezig houden met het thema zorg.

Voorzitter van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid Tjibbe Joustra: “Mevrouw Meurs brengt uitgebreide wetenschappelijke en bestuurlijke ervaring met zich en vormt daarmee een uitstekende aanvulling op de Raad. Ik zie uit naar de samenwerking met haar.”

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Mr Sophie Hankes vz SIN-NL en IEU-Alliance

12 november 2012

Felicitaties voor Mw Meurs en voor de medische sector, die er wederom in geslaagd is een trouwe vazal toe te voegen aan een machtig NLs instituut.
Één vraag aan Mw Meurs: gaat U in Uw nieuwe functie er voor zorgen dat de Onderzoeksraad voor de Veiligheid nu wel de structurele onveilige positie van slachtoffers van medische fouten gaat onderzoeken?
Of handhaaft U het stilzwijgen, van bv de PvdA en ZonMw?

Top