ACTUEEL

Recht op zorg uit de tijd in Almere

Recht op zorg uit de tijd in Almere

De gemeente Almere probeert de inwoners zo weinig mogelijk gebruik te laten maken van zorg. Burgemeester Jorritsma: “Wij praten niet meer over een recht op zorg.”

"Het is beter voor mensen als zij zelf meer doen", verrtelt Annemarie Jorritsma aan Willem Wansink in het interview in Skipr magazine 12. “ In het verleden keken we vooral naar wat iemand niet meer kon. We regelden een scootmobiel, omdat iemand niet kon lopen. Maar misschien heeft die persoon heel andere dingen nodig om gelukkig te worden.”

Professionele hulp

 “Daarom hebben we de EigenKrachtWijzer ontwikkeld. Wat kunt u zelf, wat kunt u organiseren, wat kan uw omgeving doen? Daarna kijken we wat er verder nodig is. Pas aan het eind van de rit schakelen we professionele hulp in.” De gemeente, vertelt Jorritsma, probeert haar inwoners zo min mogelijk gebruik te laten maken van zorg. Opbouwwerkers worden de wijk ingestuurd om zo min mogelijk te doen. “Zij zeggen tegen de mensen ‘Ga aan de slag. U moet het vooral zelf doen.”

Scootmobiel

In Almere krijgt niet zomaar iedereen een scootmobiel. “Bij elk verzorgingshuis zetten we er een paar neer. Die kunnen worden gebruikt. En nog staat er een file van ongebruikte scootmobiels bij de deur.”

 

6 Reacties

om een reactie achter te laten

Braun

14 november 2012

Nederland staat vol met ongebruikte auto's. Zullen we daar dan ook maar meteen wat aan doen?

Anoniem

14 november 2012

Hoe zitten we eigenlijk in ons burgemeesterbestand? Hebben we daar geen overschot?

Leo

15 november 2012

Mischien is bezuinigen, door geen recht meer op wachtgeld veel effectiever. Schaam je voorzitter van de VNG.

Anoniem

16 november 2012

Ik zou bang van haar worden als ik in Almere woonde. En ongelukkig.

Anoniem

18 november 2012

In Almere kennen wij de dramatische uitwerkingen van de besluiten en ideeën van mevrouw Jorritsma. Maar in tegenstelling tot niet functionerende bestuurders in zorg- en/of andere (semi-) overheidsinstellingen, komen wij maar niet van haar af.
Wellicht is er nog een gemeente of overheidsinstelling op zoek naar een bestuurder? Zoek niet verder zou ik zeggen....

Anoniem

18 november 2012

Bah, de onverteerbare en zure bezuinigingen proef ik toch ondanks het zoete sausje quasi ideologie.

Top