ACTUEEL

Tabaksbranche: sigaretten pas vanaf 18 jaar

Nederlandse tabaksfabrikanten willen dat de leeftijdsgrens voor het kopen van sigaretten wordt verhoogd van zestien naar achttien jaar.

Brief

Dat schrijven de brancheverenigingen SSI, VNK en Philip Morris Benelux BVBA donderdag in een brief aan het ministerie van Volksgezondheid. In het nieuwe regeerakkoord is opgenomen dat de minimumleeftijd voor de verstrekking van alcohol met twee jaar wordt verhoogd, omdat onderzoek aantoont dat dat een effectief middel is om schadelijk gebruik door jongeren tegen te gaan. Volgens de tabaksfabrikanten gaat die redenering ook op voor een verhoging van de minimumleeftijd voor de verkoop van tabaksproducten.

Campagne

De brancheverenigingen schrijven in de brief dat de tabaksindustrie er veel belang aan hecht dat jongeren niet roken. Dit jaar is zelfs een campagne gestart om te voorkomen dat tabaksproducten worden verkocht aan mensen onder de zestien jaar. Door het controleren van legitimatiebewijzen willen winkeliers bijdragen aan een betere naleving van de bestaande leeftijdsgrens. (bron: ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top