ACTUEEL

Gert-Jan van Boven nieuwe directeur DHD

Het bestuur van de Stichting Dutch Hospital Data (DHD) heeft Gert-Jan van Boven aangesteld als nieuwe directeur. Hij volgt op 1 januari Inez Joung op, die met haar gezin naar Canada verhuist.

Van Boven is arts en informaticus. Tot mei van dit jaar was hij directeur van het nationaal ICT-instituut voor de zorg Nictiz. Eerder was hij werkzaam in diverse functies in ziekenhuizen en zorg-ict. Van Boven zal de komende jaren DHD doorontwikkelen van een beheerorganisatie naar een organisatie die informatie biedt om prestaties van ziekenhuizen zichtbaar te maken.

Databank

DHD is opgericht door de NVZ en de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) met als doel het beheer en onderhoud van verzamelingen van ziekenhuisgegevens, toezicht op relevante databanken die elders worden aangehouden en het bevorderen van een hoogwaardige informatievoorziening over de ziekenhuiszorg.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

16 november 2012

Misschien kan Gert-Jan een meer open structuur bereiken. DHD staat er nu om bekend belachelijke bedragen te vragen voor haar databewerking en vervolgens onbruikbare data op te leveren. Mijn voorstel is: stimuleer gebruik van de data voor onderzoek en vraag geen geld maar hulp in natura om de data te schonen en bruikbaar te maken.

Top