ACTUEEL

Ziekenhuis Spijkenisse wil families spreken

Ziekenhuis Spijkenisse wil families spreken

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse, waar mogelijk hartpatiënten zijn overleden door een foute diagnose, wil contact gaan zoeken met nabestaanden van alle slachtoffers. Dat bevestigde een woordvoerder zaterdagmiddag.

Commissie

Het ziekenhuis stelt eerst een commissie in die alle gevallen moet gaan bestuderen. "We zoeken daar alleen nog een onafhankelijke voorzitter voor. Die hebben we hopelijk binnen een aantal dagen", aldus de zegsvrouw. Zodra die er is, kan de commissie aan de slag. "Als we eenmaal zeker weten om welke patiënten het allemaal gaat, kunnen we op een gegeven moment in gesprek met nabestaanden." Zij kunnen dan uitleg krijgen van de commissie en eventueel gemaakte fouten bespreken.

Hoog sterftecijfer

Op verzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg sloot de cardiologieafdeling dinsdag haar deuren. Het sterftecijfer van 2010 lag daar namelijk hoger dan het landelijk gemiddelde. Hoeveel precies wil het ziekenhuis niet zeggen. De inspectie heeft het hospitaal onder verscherpt toezicht gesteld.

De vier cardiologen zullen voorlopig nog wel spreekuur houden in de polikliniek, voor onderzoeken en diagnoses. Dat gebeurt dan wel onder verantwoordelijkheid van het Maasstad Ziekenhuis. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top