ACTUEEL

Bestuursvoorzitter Joep Aarts verlaat Amsta

Voorzitter raad van bestuur Joep Aarts van zorgaanbieder Amsta verlaat per 1 december 2012 organisatie. Dit zijn Aarts en de raad van toezicht overeen gekomen.

Aarts is sinds de vorming van Amsta op 1 januari 2007 bestuursvoorzitter. In totaal is Aarts bijna tien jaar in dienst geweest bij Amsta en haar rechtsvoorgangers. Voor Amsta breekt een intensieve nieuwe fase aan, met nieuwe bezuinigingen, een forse vermindering van het aantal plaatsen in de verzorgingshuizen en een uitbouw van de extramurale zorg. De raad van toezicht en Joep Aarts zijn allebei van mening dat het voor Amsta goed is dat dit proces plaatsvindt onder leiding van een nieuwe voorzitter.

Geen verband

In een reactie benadrukt een woordvoerder van Amsta dat het vertrek van Aarts niets te maken heeft met de onrust die onlangs is ontstaan vanwege de acties van de Abvakabo FNV. “Dit besluit was al maanden geleden genomen en is nu formeel naar buiten gebracht. De raad van bestuur heeft de bonden juist uitgenodigd voor een gesprek."

De raad van toezicht hoopt per 1 december a.s. naast Relinde Weil, lid van de raad van bestuur, een tijdelijk voorzitter van de raad van bestuur aan te kunnen stellen als overbrugging naar een vaste invulling van de functie.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

2 december 2012

Mogen we ook weten hoeveel gemeenschapsgeld meneer Joep Aarts meekreeg bij zijn vertrek???

Top