ACTUEEL

Directeur Jeugdzorg Nederland neemt afscheid

Directeur Jeugdzorg Nederland neemt afscheid

Alfred Roobol, directeur van Jeugdzorg Nederland, heeft besloten begin 2013 de brancheorganisatie voor jeugdzorgorganisaties te verlaten. Hij trad in januari 2012 aan als interim-directeur en kreeg in mei een vaste aanstelling.

Alfred Roobol licht zijn vertrek toe: "Gedurende de herinrichting van het bureau van Jeugdzorg Nederland bleek dat ik de interim opdracht die ik in eerste instantie had gekregen eigenlijk leuker vond dan het vooruitzicht om mij voor langere termijn te verbinden aan de organisatie. Halverwege hebben we inderdaad de intentie uitgesproken dat ik langer zou blijven dan dat, maar daar kom ik dus nu van terug. Dat is niet erg, ik was in eerste instantie ook gestart met de opdracht de herinrichting van het bureau te regelen. Dat rond ik nu af en ga daarna weer op zoek naar een uitdagende, andere functie."
Het bestuur van Jeugdzorg Nederland zegt zijn vertrek te betreuren en gaat op zoek naar een adequate vervanger.

Alfred Roobol

Roobol, van oorsprong arts, vervulde de afgelopen jaren diverse interim-functies. Hij was onder meer directeur van de Orde van Medisch Specialisten en directeur Zorg bij CZ ZorgverzekeringenJeugdzorg Nederland behartigt de belangen van ondernemers in de jeugdzorg en treedt op als werkgeversorganisatie. Vrijwel alle organisaties die vallen onder de Wet op de jeugdzorg zijn lid van deze brancheorganisatie.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top