ACTUEEL

Or Thebe wijst sociaal plan thuiszorghulpen af

De centrale ondernemingsraad van zorgverlener Thebe in Midden- en West-Brabant heeft niet ingestemd met het sociaal plan voor de 750 thuiszorghulpen. In dit plan kregen de medewerkers de keus om twintig procent van hun salaris in te leveren, waardoor ze hun baan kunnen behouden. Dat meldt Omroep Brabant. De raad van bestuur gaat opnieuw met de vakbonden om de tafel om tot een nieuw plan voor de reorganisatie te komen.

De raad van bestuur gaat opnieuw met de vakbonden om de tafel om tot een nieuw plan voor de reorganisatie te komen.

Stemming

De ondernemingsraad heeft het plan afgekeurd nadat een stemming onder de 750 thuiszorgmedewerkers. Ruim zeshonderd deden hieraan mee en iets minder dan de helft stemde voor het plan. Dat was te weinig voor de ondernemingsraad om het akkoord te steunen, meldt Omroep Brabant. In totaal werken ongeveer 850 mensen bij Thebe.

Minder indicaties

Aanleiding voor Thebe om de salarissen van de thuiszorghulpen omlaag te brengen tot het niveau van die van de huishulpen is dat de gemeenten steeds minder indicaties afgeven voor thuiszorg. Ondertussen blijft er voorlopig wel genoeg werk voor huishulpen. Ruim de helft van de thuiszorghulpen zit thuis en Thebe wil hen weer aan het werk hebben.

Thuiszorghulpen voeren evenals huishulpen huishoudelijke taken uit zoals schoonmaken, strijken en wassen, maar hebben als aanvullende taak om problemen bij cliënten in een vroeg stadium te signaleren en te helpen bij de organisatie van het huishouden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top