ACTUEEL

Staat mag korten op gehandicaptenvervoer

De Nederlandse Staat mag korten op gehandicaptenvervoer. De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) heeft dinsdag een kort geding hierover opnieuw verloren.

Kort geding

Volgens de VGN heeft de Staat zich voor haar bezuinigingen gebaseerd op cijfers die niet representatief zijn voor de gehandicaptenzorg. De bezuinigingen zouden gebaseerd zijn op het tarief dat één op de zes instellingen hanteert voor gehandicaptenvervoer. VGN vindt dat dat niet wil zeggen dat alle instellingen het vervoer tegen eenzelfde tarief kunnen leveren.

Tarieven gehandicaptenvervoer

Volgens de rechter in hoger beroep mag de staatssecretaris de tarieven bepalen door te kijken naar de tarieven van de instellingen die het vervoer het goedkoopst regelen. Knelpunten kunnen dan wel nog aangekaart en opgevangen worden.

In een eerste reactie spreekt VGN van een 'teleurstellende uitspraak'. (ANP)

Skipr en Het Dorp zijn ter ere van het vijftig jarig bestaan van Het Dorp een community gestart over de toekomst van de gehandicaptenzorg in Nederland. Wat gaat er goed en wat kan er beter? Hiervoor hebben we u nodig. Wat is uw visie op de toekomst van de gehandicaptenzorg?

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Rooken

20 november 2012

Natuurlijk. Kunnen we die regels dan ook niet invoeren in de Tweede Kamer zelf? De kamerleden die het willen/kunnen voor een minimale vergoeding gaan dan voor op kamerleden die het onderste uit de kan willen halen.
Maar dan moet datzelfde ook gelden voor staatssecretarissen en ministers en ook de premier verdiend dan niet meer.

Weet zeker dat die bezuiniging veel meer oplevert als de roekeloze bezuinigingen op gehandicapten en chronisch zieken. Waarvan toch al bewezen geacht mag worden dat die bezuinigingen juist geld gaan kosten.
Zie hiervoor alleen al de, door het vorige kabinet, bezuiniging op het PGB wat juist extra geld ging kosten door de extravagante tarieven die ZIN rekent.

Veel bezuinigingsplezier.... *kuch*

Top