ACTUEEL

Schippers aan de slag met implantatenregister

Minister van Volksgezondheid Edith Schippers wil "serieus, zorgvuldig en voortvarend'' aan de slag om te komen tot een register voor het gebruik van (borst)implantaten. Dat schrijft ze dinsdag aan de Tweede Kamer.

Technische uitwerking

Het is geen 'sinecure' en haar ideeën vergen dan ook nog 'de nodige technische uitwerking', meldt ze. In het voorjaar drong de Tweede Kamer aan op snelle invoering van een dergelijk register voor het gebruik van (borst)implantaten. Het lijkt Schippers geen goed idee om aan te haken bij al bestaande registers, omdat die niet aan alle vereisten voldoen. Ze wil een onafhankelijk register dat door de overheid wordt geregeld en beheerd. Leveranciers, producenten en verzekeraars moeten verplicht informatie aanleveren. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Mr. R.M. Dalmijn

20 november 2012

Misschien dat Mevrouw Schippers met Professor R. Nelissen LUMC [die er in zijn oratie jaren geleden al aandacht voor vroeg] en leden van haar nieuwe IGZ een kijkje kan gaan nemen in Zweden. Daar wordt sinds jaar en dag geregistreerd. Kosteneffectief en enorm kwaliteit bevorderend.

Top