ACTUEEL

Prinses Margriet woont symposium Het Dorp bij

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet komt maandag 26 november 2012 naar het symposium rond de viering van 50 jaar Het Dorp.

Tijdens haar bezoek zal Prinses Margriet drie werkplaatsen bezoeken waar bewoners en specialisten haar uitleg geven over technologische aanpassingen, waardoor mensen met een handicap zelfstandiger kunnen leven. Het Dorp is een woongemeenschap voor gehandicapten bij Arnhem.

Bouwman

Ook Mies Bouwman zal het symposium bijwonen. Tijdens 'Open Het Dorp', een 23-uurs radio- en televisieprogramma onder leiding van Bouwman, werd op 26 en 27 november 1962 ruim 12 miljoen gulden ingezameld bij de Nederlandse bevolking. Het totale bedrag liep uiteindelijk op tot ongeveer 22 miljoen gulden. Met de bouw van Het Dorp ontstond er voor het eerst een plek waar mensen met een handicap zelfstandig hun leven konden leiden.

Intouchables

Eerder werd al bekend dat Philippe Pozzo di Borgo, de persoon op wie de populaire film 'Intouchables' gebaseerd is, naar de festiviteiten rond de vijftigste verjaardag van Het Dorp komt. Pozzo di Borgo gaat op het symposium in gesprek met journaliste Annemarie Haverkamp. Zij schreef het boek ‘Dolgelukkig zijn wij’ waarin zij beschrijft hoe zij in het dagelijks leven als moeder omgaat met haar meervoudig gehandicapte zoon Job.

Community

In aanloop naar het symposium over kwaliteit en innovatie in de gehandicaptenzorg is er een community gelanceerd op Skipr. Hier kunt u met anderen communiceren op het thema verbinding over ambities en abstracte ideeën, maar ook over concrete ervaringen in de gehandicaptenzorg.

Ga naar de community en praat mee.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top