ACTUEEL

Quantified Self is thema derde eHealth Experience

De derde aflevering van eHealth Experience, een programma over alle ins en outs van eHealth, heeft als thema Quantified Self.

Quantified Self is een van oorsprong Amerikaanse beweging die het meten van je dagelijks leven centraal stelt. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van je mobiele telefoon. Door alles wat je doet te meten en te analyseren, is het mogelijk om verbeteringen in je leven aan te brengen en zo gezonder te worden. Door middel van mobiele apps is het mogelijk om bij te houden hoeveel iemand eet, hoeveel beweging een persoon heeft gehad of kan bijgehouden worden of iemand wel genoeg slaap heeft gehad.

 Gasten

In de derde uitzending van eHealth Experience ontvangt presentator en hoofdredacteur van Skipr Ruud Koolen drie gasten. Maarten den Braber is freelance adviseur gezondheidszorg & techniek en eigenaar van QSgear. Valesca van Dijk en Martijn de Groot zijn beiden programmadirecteur van het eerste Quantified Self Instituut, dat verbonden is aan de Hanzehogeschool in Groningen

 Uitzending

In de uitzending vertellen de gasten over hun ervaringen met Quantified Self en worden verschillende apps besproken die mensen kunnen helpen om in het dagelijks leven gezond te worden en te blijven. De derde uitzending van eHealth Experience is morgenavond vanaf 20.30 uur te volgen op www.digitalezorggids.nl.

Als u alvast een idee wilt krijgen wat Quantified Self precies inhoudt, kunt u onderstaande video bekijken.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top