ACTUEEL

Sinai Centrum en Arkin onderzoeken samenwerking

Sinai Centrum en Arkin onderzoeken samenwerking

Het joodse Sinai Centrum in Amstelveen en de landelijke ggz-instelling Arkin onderzoeken mogelijkheden tot verregaande samenwerking. Donderdag hebben beide organisaties een intentieverklaring ondertekend.

Met de samenwerking beoogd het Sinai Centrum het huidige zorgniveau, met name gericht op joodse ggz en psychotraumazorg, verder te verbeteren. Daarbij blijft de Joodse identiteit van het Sinai Centrum gewaarborgd. Het Sinai Centrum blijft zelf verantwoordelijk voor het borgen van de joodse kenmerken en tradities van het Centrum.

Ggz-aanbieders

Bestuurder van het Sinai Centrum, Henrie Henselmans: “Dit onderzoek naar samenwerking is goed nieuws voor alle medewerkers en cliënten van het Sinai Centrum. Wij zien hierin de mogelijkheid om onze behandelingen te innoveren en te verbeteren. Daarnaast kunnen we onze financiële basis verstevigen. Wij nemen deze stap om onze toekomst zelf in de hand te houden.”

Arkin is één van de grootste ggz-instellingen in Nederland en richt zich vooral op de complexe zorg (psychiatrie en verslavingszorg) in de context van de grote stad. Voorzitter raad van bestuur van Arkin, Jeroen Muller: “Samenwerking met het Sinai Centrum kan ons de mogelijkheid bieden om de verbinding tussen behandelingen voor psychotrauma en persoonlijkheidsstoornissen te versterken en ons op dit gebied verder te specialiseren en cliënten te verzekeren van passende en kwalitatief goede zorg”.

De hoofdvestiging van het Sinai Centrum is gevestigd in Amstelveen. Het Sinai Centrum is gespecialiseerd in de behandeling van psychotrauma ten gevolge van oorlog, geweld en verlies. De joodse identiteit van het centrum staat van oudsher centraal. Er worden overigens ook veel niet-joodse patiënten behandeld.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top