ACTUEEL

Sionsberg start Acute Diagnose en Opname Afdeling

De Sionsberg in Dokkum heeft deze week een Acute Diagnose en opname Afdeling (ADOA in gebruik genomen. Deze afdeling is een innovatief concept om de acute zorg in De Sionsberg goed te regelen. Dankzij de ADOA kunnen patiënten met een laagcomplexe, acute zorgvraag, goed terecht in het ziekenhuis.

De ADOA voorziet in de acute opvang van patiënten die door de huisarts of de ambulance naar het ziekenhuis worden doorverwezen. Hierbij gaat het vooral om de diagnostiek en opvang van patiënten voor de specialismen chirurgie, cardiologie, interne geneeskunde en neurologie. Noodzakelijke opvang van patiënten in een bewaakte setting, op de medium care, is onderdeel van de ADOA.

Pilot

De ADOA geldt als een pilot waarbij voortdurend wordt bekeken en geëvalueerd waar verbeteringen mogelijk zijn. Hierdoor is de kwaliteit van de zorg gegarandeerd. De ADOA is tot stand gekomen na intensief overleg met de verwijzers, de medisch specialisten en specialistisch verpleegkundigen. In mei 2013 moet de pilot resulteren in een definitieve ADOA-afdeling.

Eén plek voor acute zorgvraag

Deze krijgt een nieuw onderkomen in De Sionsberg: de afdeling wordt dan strategisch geplaatst bij de bestaande Medische Spoed Opvang van het Huisartsen Centrum Dokkum. Hierdoor is de opvang van patiënten met een acute zorgvraag op één plek in het ziekenhuis geregeld.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

van den Hoek

26 november 2012

Zo'n ADOA gaat dat het toverwoord zijn voor ziekenhuizen waar de intensive care onder vuur komt te liggen. Hoe kan een huisarts danwel ambulancebroeder inschatten of iets medium care of intensive care is of gaat worden?
En wordt zo'n patient die toch te "zwaar"blijkt te zijn voor de medium care dan opnieuw getransporteerd?

Maar goed, weet er het fijne niet van...

Top