ACTUEEL

Niek de Jong 'goed nieuws' Prijs: inschrijving geopend

Het Innovatiefonds Zorgverzekeraars stelt de inschrijving voor de Niek de Jong Prijs 2009 per direct open. Personen, organisaties of instellingen die in 2007 of 2008 de Nederlandse gezondheidszorg op positieve wijze in het nieuws hebben gebracht kunnen zich tot 1 september aanmelden bij Zorgverzekeraars Nederland (ZN).

Prijzengeld

In totaal stelt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars twintigduizend euro aan prijzengeld beschikbaar. Uit alle inzendingen nomineert de jury vijf projecten die zich tijdens de prijsuitreiking op 4 november mogen presenteren. Het publiek aldaar bepaalt de winnaar van tienduizend euro. De andere genomineerden ontvangen ieder 2.500 euro. ZN-voorzitter Hans Wiegel reikt de prijzen uit.

Imagoverbetering van de zorg

Projecten moeten om in aanmerking te komen voor de prijs tussen 1 januari 2007 en 31 december 2008 positief in de Nederlandse media zijn geweest. Het gaat om een bijdrage van het desbetreffende project aan imagoverbetering van de zorg. Verder kijkt de jury naar het resultaat dat het project behaald heeft en of het project breder uitgerold kan worden. Winnaar van de Niek de Jong Prijs 2007 is de Stichting Intermobiel. Het project bestond uit een toegankelijke en drempelvrije website door en voor jongeren met een lichamelijke handicap. Het prijzengeld is ten goede gekomen van een vakantiewoning voor jongeren met een lichamelijke handicap.

Juryleden

De onafhankelijke jury bestaat uit juryvoorzitter Ton van Houten, voorzitter raad van bestuur van zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid te Leiden en vice-voorzitter van ZN, Atie Schipbaanboord, directeur Beleid & Innovatie van de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) en Ruud Koolen, hoofdredacteur van Skipr. Jurysecretaris is Wout Dekker, manager Communicatie van ZN.

Oorsprong Niek de Jong Prijs

Het Innovatiefonds Zorgverzekeraars reikt iedere twee jaar de Niek de Jong Prijs uit voor positief nieuws in de zorg. De prijs is vernoemd naar oud- algemeen directeur van ZN, Niek de Jong. Bij zijn afscheid in 2000 is de prijs in het leven geroepen. Inschrijven is mogelijk via de site van ZN.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top