ACTUEEL

'Meldpunt Ruwaard roodgloeiend'

'Meldpunt Ruwaard roodgloeiend'

De telefoon bij het meldpunt over het in opspraak geraakte Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse staat roodgloeiend. Opvallend is dat de klachten nauwelijks over de afdeling cardiologie gaan, waar de problemen voor het ziekenhuis begonnen, maar over andere afdelingen.

Meldpunt

Dat heeft een woordvoerder van Stichting Hartpatiënten Nederland, die het meldpunt in het leven geroepen heeft, maandag laten weten. "In het weekeinde waren we telefonisch niet bereikbaar, toen zijn er ruim 50 mails binnengekomen. Sinds maandagochtend gaat de telefoon onafgebroken."

De problemen bij het ziekenhuis begonnen toen bleek dat er behoorlijk veel sterfgevallen waren op de afdeling cardiologie in 2010. Mogelijk zijn zij door fouten van cardiologen overleden. De Inspectie voor de Gezondheidszorg plaatste het ziekenhuis onder verscherpt toezicht, de afdeling cardiologie werd gesloten en vier cardiologen werden op non-actief gezet.

Inmiddels is er ook door nabestaanden van een 72-jarige man aangifte gedaan tegen een cardioloog en internist. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Ruizendaal

20 december 2012

De laatste 7 jaar ben ik 4 keer in het Ruwaard ziekenhuis geweest en het betrof hier dan ook 4 verschillende zaken.
eerst een gebroken pols van mijn toen 13 jarige zoon, we kwamen om 16.30 uur aan bij de EH post en rond 21.00 uur werd er dan eindelijk besloten om het onder narcose te gaan zetten, de reden die hiervoor aanleiding gaf was het verkrampen van de spieren die het niet meer mogelijk maakte om het normaal te zetten, dit verkrampen was de oorzaak van het lange wachten.
Doordat mijn zoon dus onder narcose moest op die avond mocht hij niet meer mee naar huis en zat er dus een verplicht nachtje slapen in, hoezo onnodige kosten, en dat terwijl de gezondheidszorg toch al zo veel kost.
Tweede keer in het Ruwaard was naar aanleiding van een afgescheurde bicepspier aan mijn onderarm.
Op vrijdagavond naar de EH post en daar werd de diagnose gesteld dat de pees was afgscheurd, er was geen orthopeed aanwezig dus moest ik maandag maar even terug komen, er is die avond verder niets aan gedaan.
op maandag dus terug en mocht na aandringen van mijn kant, want de arts vond het eigenlijk niet nodig om zoiets te opereren, een afspraak maken voor een operatie 8 dagen later.
Reden van de arts om eventueel niet te opereren was ach ja, op uw leeftijd (toen 53 ) zijn de pezen toch niet zo best meer en het krachtverlies wat optreed bij niet opereren moet ik maar voor lief nemen.
De pees is er toen weer aangezet en ik dus 6 weken in het gips.
Toen het er na 6 weken afging zag ik tot mijn verbazing dat de 2 openingen in mijn onder en bovenarm met ijzerdraadje aan elkaar waren gehecht, resultaat erg lelijke littekens.
Later na mijn revalidatie bleek ook nog dat mijn bicep van die betreffende arm hoger zat dan aan mijn andere arm.
De behandelende arts zij toen ach ja dan zal die pees wel te veel opgerekt zijn tijdens het afscheuren en zag er verder ook geen probleem in.Resultaat een cosmetisch niet zo fraai gezicht.
De derde keer in het Ruwaard was vanwege een ooginfectie waar ik van de huisarts al een zalfje voor had gekregen, maar op vrijdagavond was mijn oog zo erg ontstoken dat ik naar de EH post ben gegaan. Daar kreeg ik na een korte inspectie een ander zalfje en kon weer verder.
Zowel het zalfje van de huisarts en dat van het ziekenhuis waren beide voor een bacteriele infectie.
Op maandag kon ik met het betreffende oog bijna niets meer zien en de vuiligheid liep er uit.
Ik ben toen naar het oogziekenhuis gegaan en daar bleek na een korte inspectie dus dat ik een virusinfectie had.
Ik kreeg daar een ander zalfje en alles was snel weer beter.
Ik ben benieuw hoe het was afgelopen als ik bij het Ruwaard was blijven lopen.
De vierde keer kwam ik wederom bij de EH post en nu met een afgescheurde pees van mijn ringvinger.
Op de eerste hulp werd er toen een kokertje om geplaatst en alles zou weer goed komen, op mijn vraag of het niet moest worden geopereerd zijden ze daar dat het vanzelf weer zou aangroeien.
Na enkele weken met mijn vinger in de koker gezeten te hebben mocht het er weer af, maar na een dag of 2 werd de betreffende vinger weer krom, erg dik en pijnlijk, na een bezoek aan het ziekenhuis kreeg ik van de arts te horen dat het soms wel eens langer kon duren en dat het wel goed zou komen, op mijn vraag of er niet geopererd moest worden zijn hij dat zo'n operatie niet veel zou helpen omdat dit onnodig het weefsel zou beschadigen.
Alles bij elkaar 3 maanden met mijn vinger in een kokertje en het resultaat is nu een kromme en dikke vinger.
U begrijpt dus dat ik na 4 keer Ruwaard, en 4 negatieve ervaringen ik dus nooit meer naar dat ziekenhuis zal gaan.
Ook ben ik dus niet verbaasd dat het Ruwaard nu zo in opspraak is en dat veel mensen er geen of weinig vertrouwen meer in hebben.

Voor vragen per telefoon of voor een afspraak voor een persoonlijk gesprek kunt u mij berijken op 0624895567

vr gr
A.J.Ruizendaal

Top