ACTUEEL

‘Privéklinieken gaan steeds meer samenwerken’

Privéklinieken zullen de komende jaren meer samen gaan werken om sterker te staan tegenover de zorgverzekeraars. Joris Heerkens, medeop­richter van fusiebemiddelaar PhiDelphi en dealmaker in Nederland in de zorg, verwacht dat van de 200 zelfstandige behandelcentra er ongeveer 50 over zullen blijven. Hij zegt dit in het Financieele Dagblad.

Overname

Een eerste stap in dit proces is de overname van Medinova, een keten van klinieken voor orthopedie en oogheelkunde. NPM Healthcare, het investeringsvehikel van de zaken­familie Fentener van Vlissingen, neemt de aandelen over van huidige eigenaar Residex die gelieerd is aan verzekeraar Achmea. NPM Healthcare wordt hiermee de grootste private aanbieder van medische zorg in Nederland. De omzet bedraagt meer dan 100 miljoen euro, meldt het FD.

Behandelcentra

Heerkens voorspelt dat kleinere behandelcentra zich bij grotere partijen zullen aansluiten. Zij moeten wel, stelt hij, omdat ze anders in de problemen raken vanwege de complexe financiering van de zorg, de hogere kwaliteitseisen en de veelomvattende regelgeving.

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top