ACTUEEL

Nieuw meldpunt voor Ruwaard van Putten

Mensen met klachten of vragen over de gang van zaken in het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse kunnen terecht bij het nieuwe meldpunt Cardiologie Ruwaard van Putten. Dat meldde Zorgbelang Zuid-Holland dinsdag. De organisatie richt zich met het meldpunt vooral op patiënten van de onlangs gesloten cardiologie-afdeling, maar Erik Visser van Zorgbelang Zuid-Holland verwacht dat ook patiënten van andere afdelingen zich zullen melden.

Volgens Zorgbelang geeft het ziekenhuis onduidelijke en versnipperde informatie en levert dat onrust en onzekerheid op onder patiënten en familieleden. "Alle controleafspraken op de afdeling cardiologie zijn opgeschort tot 30 november. Dat is eind deze week. Mensen die maandag een afspraak hebben, weten nog steeds niet waar ze aan toe zijn."

Time out

Ook zou het ziekenhuis niet duidelijk genoeg communiceren over de ernst van de situatie. "Ze hebben het over een time out van 6 weken voor de cardiologen maar gaan daarmee voorbij aan het feit dat er een bevel ligt van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Dat is een zware maatregel", aldus Visser.

Overleg

Zorgbelang Zuid-Holland zegt overleg te hebben met het ziekenhuis over een betere informatievoorziening. De meldingen die ze krijgen, willen ze doorspelen aan het ziekenhuis. De club staat ook in contact met de IGZ.

Stichting Hartpatiënten Nederland had ook al een meldpunt opgericht in verband met de toestand in het Ruwaard van Putten Ziekenhuis. Daar staat de telefoon roodgloeiend, zei een woordvoerder eerder. (ANP)

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top