ACTUEEL

Rechtbank houdt zaak Jansen Steur aan

Rechtbank houdt zaak Jansen Steur aan

De rechtbank in Almelo heeft de behandeling van de strafzaak tegen neuroloog Ernst Jansen Steur opgeschort tot 17 december. Op die datum doet de rechtbank uitspraak over een hele reeks vragen, die de advocaat van de specialist woensdag heeft gesteld.

Regiezitting in 2013

De rechtbank is het met advocaat Frank van Gaal eens dat hij meer tijd moet krijgen om het 6000 pagina's dikke dossier van de zaak te bestuderen. Op 17 december besluit de rechtbank wanneer de zaak verder wordt behandeld. Dat zal naar verwachting pas in maart of april van 2013 zijn. Dan gaat de regiezitting verder. Een regiezitting is een bijeenkomst waar vragen en verzoeken aan de orde komen die voorafgaan aan de inhoudelijke behandeling van de zaak.

Inhoudelijke behandeling

Wanneer de rechtbank begint met de inhoudelijke behandeling van de 21 aanklachten tegen de neuroloog is nog onduidelijk. Er worden onder andere nog getuigen in Duitsland gehoord. Mogelijk worden hun verklaringen nog toegevoegd aan het dossier, waardoor de zaak opnieuw vertraging zal oplopen. Raadsman Van Gaal vindt dat de mogelijk onnodige hersenoperaties die in Medisch Spectrum Twente zijn uitgevoerd ook bij de zaak moeten worden gevoegd. (ANP)

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top