ACTUEEL

IGZ: Laser Surgery blijft voorlopig gesloten

Privékliniek Laser Surgery in Haarlem blijft voor onbepaalde tijd gesloten. Minister Schippers vindt het niet aannemelijk dat de kliniek alle tekortkomingen die de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft geconstateerd zijn verholpen.

Laser Surgery werd op 20 november 2012 voor de tweede keer dit jaar gesloten door de Inspectie omdat patiënten van de privékliniek acuut gevaar zouden lopen. Bij een onaangekondigd bezoek van de inspectie bleek dat de bestuurder van de kliniek de afspraken die na de eerdere sluiting waren gemaakt, toch weer niet nakwam.

Verantwoorde zorg

De kliniek moest in augustus van dit jaar dicht omdat er toen ook gevaar was voor de patiënten. Er werd niet voldaan aan de voorwaarden voor verantwoorde zorg. In eerste instantie leek de kliniek verbeteringen te hebben doorgevoerd en mochten de deuren weer open.

Zodra de IGZ vaststelt dat de veiligheid en de kwaliteit van de zorg bij Laser Surgery weer aan de eisen voldoet, kan de kliniek de activiteiten hervatten.

Zondebok

Adviseur van de kliniek Erwin Kettman is woest, laat hij desgevraagd weten. "Wij zijn gewoon de zondebok van de IGZ. Zij gebruiken ons om hun eigen problemen te verhullen." Volgens hem heeft de kliniek inmiddels allang aangetoond dat alles in orde is en betrof het sowieso "90 procent papierwerk" die niets te maken heeft met de patiëntveiligheid. "Als er iets mis is, zet de IGZ er meteen vaart achter, maar nu er iets goed blijkt doen ze daar niets mee."

Kettman ontkent bovendien dat zijn medisch personeel niet bevoegd zou zijn. "Ik weet absoluut niet wat we nu nog zouden kunnen doen om te zorgen dat de kliniek weer open mag." (Skipr/ANP)

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top