ACTUEEL

Provincie Groningen heeft haast met nieuw OZG

Provincie Groningen heeft haast met nieuw OZG

De provincie Groningen overweegt een beroep te doen op de crisis- en herstelwet bij de nieuwbouw van de Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG). Dit liet gedeputeerde William Moorlag woensdag weten.

Met een beroep op de crisis- en herstelwet zou de bouw sneller kunnen gaan dan gewoonlijk. De verkorte procedure betekent wel dat de mogelijkheden voor beroep en bezwaar voor burgers en andere belanghebbenden flink worden ingeperkt. Dit ligt gevoelig in Oost-Groningen omdat velen de voorkeur geven aan Veendam als nieuwe hoofdlocatie in plaats van Scheemda-West.

Vervanging

Het nieuwe ziekenhuis van de OZG moet de huidige ziekenhuizen in Delfzijl en Winschoten vervangen. Volgens verschillende partijen moet er haast gemaakt worden met de bouw, omdat de bestaande ziekenhuizen niet lang meer meegaan. Onduidelijk is in hoeverre de crisis- en herstelwet van toepassing op de nieuwbouwplannen. De overheid spreekt in een toelichting op de wet over de aanleg van wegen, herstructurering van bedrijventerreinen en de bouw van woningen en windmolenparken. “De Chw zorgt er tijdens de economische crisis voor dat gezonde bedrijven niet omvallen, mensen hun baan behouden en de economische structuur van Nederland sterker wordt”, aldus de toelichting.

Refaja

De provincie besluit binnenkort of het zin heeft een beroep te doen op de crisis- en herstelwet. Eerder dit jaar deed het Meander MC in Amersfoort al een beroep op de wet.
Tijdens het Statenoverleg liet gedeputeerde Moorlag ook doorschemeren dat hij verwacht dat binnen afzienbare tijd het doek valt voor het Refajaziekenhuis in Stadskanaal. Patiënten in Stadskanaal en omgeving zijn dan aangewezen op het ziekenhuis in Emmen.

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top