ACTUEEL

Personeel demonstreert bij Menzis Groningen

Zo'n 100 werknemers van zorgverzekeraar Menzis demonstreerden donderdag korte tijd bij het Groningse kantoor van de organisatie. De actievoerders protesteerden tegen de geplande reorganisatie, die 168 Groningse banen kan kosten. Dat meldde Annelies Ossel, bestuurslid van FNV Bondgenoten.

Menzis heeft kantoren in Enschede, Groningen en Wageningen, waar in totaal 250 van de 2000 fte geschrapt zullen worden. Dit omdat er in het digitale tijdperk steeds minder papierwerk te doen is.

Petitie

Ossel bood een petitie aan bij Menzis-bestuurder Ruben Wenselaar, maar dat had volgens haar niet het gewenste effect. Ossel: ,,Hij toonde begrip voor de gevoelens en emoties van werknemers, maar liet weten dat het plan wel doorgaat. Alleen de Ondernemingsraad mag nog een advies uitbrengen.''

Staking

FNV Bondgenoten overweegt nu om een staking te organiseren. "Concrete plannen hebben we nog niet, maar daar gaan we binnenkort met leden over om tafel." (ANP)

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top