ACTUEEL

CNV wil vier zorgaanbieders Rotterdam aanklagen

CNV Publieke Zaak dreigt vier zorgaanbieders in Rotterdam met een kort geding als ze niet voor 7 december kenbaar maken dat ze de CAO VVT (verzorging, verpleging en thuiszorg) zullen naleven. De vakbond heeft hen donderdag een brief met deze boodschap gestuurd.

Naleven cao

De aanbesteding van de huishoudelijke verzorging in Rotterdam heeft geleid tot een herverdeling van cliënten en diensten over verschillende zorgaanbieders per mei 2013. Dit heeft gevolgen voor de werknemers van de verschillende zorgaanbieders. Zo dreigen er bij Faveo 600 medewerkers hun baan te verliezen als gevolg van de aanbesteding. Het werk gaat naar een andere aanbieder. In de CAO VVT is een regeling opgenomen dat nieuwe aanbieders het betrokken personeel moet overnemen van de partij die (een deel van) de gunning ziet verdwijnen. Als CNV Publieke Zaak geen bevestiging krijgt dat de zorgaanbieder de CAO VVT gaat naleven, dan spant CNV Publieke Zaak een kort geding aan om naleving af te dwingen.

Banen in thuiszorg

"Ons bereiken signalen dat diverse betrokken zorgaanbieders zich onttrekken aan deze verplichtingen", zegt bestuurder Joost Veldt van CNV Publieke Zaak. "Dat is voor ons onacceptabel. Een concreet gevolg hiervan is namelijk dat honderden medewerkers in de thuiszorg hun baan dreigen te verliezen."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top