ACTUEEL

Wetgeving nekt SOS-arts

De komst van een SOS-arts die naar Frans voorbeeld buiten kantoortijden tegen betaling bij mensen thuiskomt, is voorlopig van de baan. Initiatiefnemer Arnold Verhoeven heeft dat woensdag bekendgemaakt. Nederlandse wetgeving staat het plan in de weg.

Achterkamertjes- en regentenpolitiek

Verhoeven beschuldigt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) van achterkamertjes- en regentenpolitiek. Volgens hem heeft de marktmeester in de zorg tijdens de voorbereiding de regels veranderd. Verhoeven wil in januari met een aangepast initiatief beginnen. De SOS-artsen kunnen zich laten inhuren door huisartsenposten voor bezoeken bij mensen thuis. Zorgverzekeraars zagen eerder al weinig in het plan. Reguliere huisartsen worden volgens hen betaald voor huisbezoeken als dat medisch gezien nodig is.

‘Klink moet regels veranderen’

Verhoeven roept minister Ab Klink van Volksgezondheid op om de regels te wijzigen. Volgens hem is er grote behoefte onder de bevolking om makkelijker een dokter thuis te vragen als dat nodig is. Klink zei woensdag in de Tweede Kamer dat de regels voor bekostiging van artsen op dit moment het plan van Verhoeven in de weg staan. Hij sloot niet uit dat de SOS-artsen in de toekomst wel toegelaten kunnen worden tot Nederland. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top