ACTUEEL

PVV op de bres voor ouderenzorg

Ook met economische tegenwind ziet de PVV kansen voor betere en goedkopere zorg. PVV-Kamerlid Fleur Agema presenteert dinsdag, wanneer de Tweede Kamer zich buigt over de VWS-begroting, een tegenoffensief voor de kabinetsplannen die volgens haar de ouderenzorg volkomen ontmantelen.

De boodschap van Agema: Uiteindelijk worden we allemaal een keer ziek of oud. Laat economische tegenspoed of vergrijzing geen doemscenario worden maar het recept voor de verzilvering van excellente zorg. In plaats van minder plaatsen in verzorgings- en verpleeghuizen wil de PVV er meer. "Ons land vergrijst pijlsnel. Nu al komen de mensen niet meer wandelend maar in een rolstoel het verzorgingshuis binnen."

Lef tonen

Betere en goedkopere zorg kan volgens de partij door lef te tonen en "desnoods met straffe hand" kwaliteit te waarborgen en de "verstikkende bestuurscultuur" te doorbreken. Agema: "Door nu de macht en het geld weg te trekken uit de top en terug te geven aan de werkvloer bespaar je niet alleen miljarden, je bevrijdt de zorg ook van haar juk. Verlammende regels worden van het getergde lijf geschud, professionals kunnen weer doen waar zij voor opgeleid zijn: zorgen."

Over 5 jaar hoopt zij dat de grote zorggiganten hebben plaatsgemaakt voor kleine verpleeghuizen zonder managementlagen en "roofridders in maatpakken" maar met een eenkoppig bestuur dat de touwtjes stevig in handen heeft. Liefst in de persoon van een gepensioneerde oudere dame die haar hele leven in de zorg werkte. "Ze heeft gezag, verstand van zaken en verlangt de beste kwaliteit."

Jaren '50

Het verpleeghuis van de toekomst heeft voor Agema veel weg van dat uit de jaren ’50. "Met alle mogelijke technische snufjes of helemaal zonder: het verzorgen van ouderen, van wassen, verschonen, tandenpoetsen, haren kammen, aankleden tot wonden verzorgen, kost nog altijd net zoveel tijd als toen." (ANP)

---

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

3 december 2012

PVV of niet, Agema heeft hier natuurlijk alweer helemaal gelijk!

Het betreffende systeem met de bijbehorende geldverslindende bestuurscultuur moet allang hoognodig volledig op de schop.
Maar of Den Haag dat ook wil??? Binnen dit systeem liggen er immers heerlijk veel droombaantjes in het verschiet...

Anoniem

4 december 2012

Frapant! Fleur Agema lijkt precies op Mona Lisa

Top