ACTUEEL

Verzekeraars crowdsourcen zich naar top Skipr 99 X

Bestuurders van zorgverzekeraars zijn vooralsnog sterk vertegenwoordigd in de Skipr 99 X. De stemprocedure voor de interactieve lijst van invloedrijke bestuurders en toezichthouders loopt nog een week.

Op 12 december wordt voor de vijfde keer de Skipr 99 gepresenteerd. Deze jaarlijkse lijst van bestuurder, toezichthouders, netwerkers en beïnvloeders wil inzicht geven in de bestuurlijke verhoudingen in de zorgsector. Naast de Skipr 99 verschijnt dit jaar voor het eerst een interactieve spiegellijst: de Skipr 99 X.

Lezersoordeel

Deze lijst is rechtstreeks gebaseerd op het oordeel van de lezers. Oftewel: wie drukken volgens hen een stempel op het zorgbeleid? Welke bestuurders, toezichthouders, professionals, wetenschappers en opinieleiders maken het verschil? Hoe vaker lezers dezelfde naam noemen, des te hoger de notering van de betreffende persoon in de Skipr 99 X.

Digitale netwerken

De tussenstand leert dat bestuurders van zorgverzekeraars sterk vertegenwoordigd zijn in de top van de Skipr 99 X. Gelet op de herkomst en samenstelling van de reacties lijkt het erop dat zorgverzekeraars er meer dan andere netwerkers en beïnvloeders in slagen om hun digitale netwerken te mobiliseren voor de stemprocedure. Gezien het veelvuldige digitale contact dat zorgverzekeraars met hun klantenachterban hebben, hoeft het niet te verbazen dat ze ook op andere fronten het instrument van crowdsourcing weten toe te passen.

De stemprocedure voor de Skipr 99 X sluit op 11 december. De publiekslijst wordt op 12 december tegelijk met de reguliere Skipr 99 bekend gemaakt. Stemmen kan via het digitale stemformulier.

---

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top