ACTUEEL

Paul de Jong wordt toezichthouder Nierstichting

Professor Paul de Jong is benoemd tot voorzitter van de raad van toezicht van de Nierstichting. Hij volgt Willem Geerlings op, die de functie de afgelopen acht jaar heeft bekleed.

Paul de Jong

De Jong heeft een lange staat van dienst in de nefrologie. Van 1979 tot 2011 was hij als nefroloog en vanaf 1991 als hoogleraar Nefrologie verbonden aan het UMC Groningen. Bij zijn afscheid in december 2011 werd De Jong benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

De Jong maakte twaalf jaar lang deel uit van de Wetenschappelijke Raad van de Nierstichting, eerst als raadslid en later als voorzitter. Ook legde De Jong in 1990 de basis voor het internationaal erkende PREVEND-onderzoek, een bevolkingsonderzoek in Groningen naar het nut van het bepalen van eiwitverlies in de urine voor het voorspellen van nier-, hart- en vaatziekten.

Bevlogenheid

Tom Oostrom, algemeen directeur van de Nierstichting, zegt over De Jong: “Eén van de meest karakteristieke en bijzondere eigenschappen van Paul de Jong is zijn enorme bevlogenheid. Hij heeft de preventie van nierziekten op de agenda gezet. Naast het bevorderen van onderzoek heeft De Jong zich ingezet om de vroegtijdige opsporing van nierschade van de grond te krijgen, zowel nationaal als internationaal.”

---

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top