ACTUEEL

Premies tandpakketten dalen niet mee met prijs

Premies tandpakketten dalen niet mee met prijs

Door het stopzetten van het experiment met de vrije tarieven in de mondzorg gaan de tandartstarieven in 2013 omlaag. De premies van de aanvullende tandverzekeringen dalen echter niet mee. Dat blijkt uit onderzoek van de vergelijkingssite Verzekeringssite.nl.

Aanvullende verzekering

Van 21 procent van de tandverzekeringen gaat de prijs zelfs omhoog. Het tarief van 72 procent van de aanvullende verzekeringen blijft gelijk. Slechts 8 procent van de aanvullende tandpakketten heeft een lagere premie dan in 2012.

Tandartstarieven 2013

De premies voor aanvullende tandverzekeringen stegen vorig jaar met 14 procent dubbel zo hard als andere jaren. Dit kwam doordat de tandheelkundige behandelingen in 2012 ongeveer 10 procent duurder werden. Na het beëindigen van het experiment met de vrije tarieven voor mondzorg, heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) de prijzen voor behandelingen van tandartsen, orthodontisten, mondhygiënisten en tandprothetici voor 2013 vastgesteld. Hiervoor heet de NZa de tarieven van 2011 als uitgangspunt genomen.

Experiment

Deze tarieven zijn geïndexeerd met 4,5 procent. De meerderheid van de verzekeringsprijzen lijkt echter gebaseerd op de hoge tandartstarieven van 2012. “Het is jammer dat het beëindigen van het experiment er tot op heden nog niet toe heeft geleid dat de premies van de tandverzekeringen zijn gedaald”, vindt Erik Hordijk, directeur van Verzekeringssite.nl.  

---

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top