Vastgoed

VU en VUmc krijgen nieuw onderzoeksgebouw

VU en VUmc krijgen een nieuw onderzoeksgebouw voor bèta en medisch onderzoek. De bouw van het gebouw dat de naam O|2 krijgt, start in december en moet eind 2015 klaar zijn.

"Het huidige gebouw van wis- en natuurkunde is niet meer representatief en zeker niet competitief", stelt Hubertus Irth, decaan aan de Faculteit der Exacte Wetenschappen. "Om te kunnen excelleren op onderzoeksgebied is een goede infrastructuur onontbeerlijk.” Het nieuwe gebouw brengt bèta- en medische onderzoeksgroepen onder één dak. Irth: “Dat zie ik als een verrijking omdat je zo gemakkelijker collega's van andere faculteiten ontmoet. De ontmoeting gaat plaatsvinden op inhoud en dat biedt aldus tal van mogelijkheden voor ontwikkelingen in de wetenschap."

Samenwerking

O|2 krijgt directe verbindingen tussen de verdiepingen en een koppeling met het atrium. VU en VUmc gaan straks ook meer samenwerken onderzoeksgebied. Wim Stalman, lid raad van bestuur van het VUmc: "De samenwerking is er nu ook al en leidt tot mooie studies en resultaten. Met een toenemend goede internationale score doen we het verduveld goed." Laboratoriummanager Ed Döpp: "Concrete voorbeelden van samenwerking zijn het RA- en het ML 3-laboratorium. Deze komen centraal in O|2 beschikbaar voor zowel VU als VUmc. Het lijkt mij leuk over de grenzen heen te stappen en te ontdekken wat er uit de kruisbestuiving van kennis en expertise zal ontstaan."

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

6 december 2012

Is dat nou handig ivm de fusieplannen van het VUmc met AMC?

Top