ACTUEEL

'Grote omslag nodig om zorg betaalbaar te houden'

'Grote omslag nodig om zorg betaalbaar te houden'

Om de zorg betaalbaar te houden, is een omslag nodig. Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) stelde donderdag in de Tweede Kamer dat die omslag nodig is in het denken over, organiseren van en werken in de zorg. Maar ondanks de veranderingen moet iedereen die zorg nodig heeft, die wel kunnen krijgen.

Slimme oplossingen

Slimmer werken en beter organiseren, vindt Schippers noodzakelijk "om goede zorg voor iedereen toegankelijk en betaalbaar" te houden. Technische hulpmiddelen kunnen beter worden benut, zodat de huisarts bijvoorbeeld via internet op vragen kan ingaan. Verder moeten ziekenhuizen doen waar ze goed in zijn en stoppen met zorg die van matige kwaliteit is. Volgens de minister is dat een grote omslag, omdat niet alle ziekenhuizen dan dus nog globaal hetzelfde doen. (ANP)

7 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

6 december 2012

De minister heeft gelijk.

G K Mitrasing, huisarts

6 december 2012

En welke blinde vlek mist de minister? Niet de zorg is duur maar het zorgstelsel vol met zinloze kostbare bureaucratie met zorggeldcircuitjes. 3/4 vd mensen werkzaam in de zorg ziet geen patiënt...

Mr Sophie Hankes vz SIN-NL en IEU-Alliance

6 december 2012

Mevrouw Schippers geeft dus eindelijk toe dat medische fouten door incompetente artsen bijdragen aan de onnodige hoge kosten van de gezondheidszorg.
Nu moet U Uw verantwoordelijkheid nemen, Mevrouw Schippers en de disfunctionerende artsen aanpakken!

E.Kriek

6 december 2012

Geachte meester Hankes.
U stelt dat disfunctionerende artsen de zorg onbetaalbaar maken.
U bent blijkbaar meester; u heeft gestudeerd, mag ik aannemen.
Welk belang heeft u erbij om dit soort onzin te spuien?
Erg geloofwaardig maakt u zichzelf niet.
Wellicht heeft ook uw business last van de crisis?

E.Kriek

6 december 2012

mevrouw meester Hankes;
Laat ook maar.
Ik hoop oprecht dat het inmiddels beter met uw hoofd gaat.

Wilkens

7 december 2012

In de hele zorg worden banen wegbezuinigd die noodzakelijker zijn dat alle kantoorbaantjes van zogenaamde belangerijke figuren in de ziekenhuis wereld.
Bijvoorbeeld in een ziekenhuis moeten de secatresses en schoonmakers allemaal baan maken voor bezuinigingen, maar de mensen die minste doen en het meeste kosten dekken zich zelf wel in.

Anoniem

7 december 2012

Schande! Slimmer werken, beter organiseren...ammehoela. Het eerste wat u over de schutting gooit zijn de zorgvragers in plaats van de aanbieders.

Top