ACTUEEL

Verzekeraarsduo slokt stemmen Skipr 99 X op

De Skipr 99 X lijkt uit te monden in een nek aan nek race tussen twee bestuurders van zorgverzekeraars. Samen zijn deze twee genomineerden goed voor ruim 15 procent van de uitgebrachte stemmen, zo blijkt uit een tussentijdse telling.

De derde genomineerde haalt procentueel vooralsnog de helft minder stemmen dan de elk van beide zorgverzekeraars. Tot op heden hebben de lezers van Skipr ruim tweehonderd personen genomineerd voor een notering in de Skipr 99 X. De stemprocedure sluit op 11 december. De uitslag  wordt op 12 december tegelijk met de reguliere Skipr 99 bekend gemaakt.

Spiegellijst

Naast de gebruikelijke Skipr 99-lijst van invloedrijke beslissers in de zorg Skipr 99 verschijnt dit jaar voor het eerst een interactieve spiegellijst. Deze Skipr 99 X is rechtstreeks gebaseerd op het oordeel van de lezers. Oftewel: wie drukken volgens hen een stempel op het zorgbeleid? Welke bestuurders, toezichthouders, professionals, wetenschappers en opinieleiders maken het verschil? Hoe vaker lezers dezelfde naam noemen, des te hoger de notering van de betreffende persoon in de Skipr 99 X. Stemmen kan tot 11 december via het digitale stemformulier.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Sinel

9 december 2012

zie wat al die managers ons brengen.

Bruijnzeels

9 december 2012

opvallend in de `genomineerden` is de oververtegenwoordiging van mensen in de geinstitutionaliseerde wereld. Zorgbestuurders en toezichthouders van grote organisaties, de zorgverzekeraars en grote invloedsorganen van het beleid. Interessant te constateren dat slechts twee eerstelijnsbestuurders op deze lijst staan (van Overbeek en de Blok) die zeer innovatief bezig zijn. Dit geldt dus voor de niet geinstitutionaliseerde wereld, dan moet je innovatief zijn om op te vallen! Ben benieuwd hoe kansrijk de geinstitutionaliseerde intramurale wereld de huidige beleidslijn naar extramurale populatiesturing vindt. Ik ben sceptisch daarover gezien de gepercipieerde invloed van deze lijst.

Anoniem

10 december 2012

De mate van invloed zegt mij niets niet over de wijsheid en juistheid van het gebruik van die invloed. Dus wat zegt zo'n Skipr 99x feitelijk?

Top