ACTUEEL

‘Zonder e-health escaleert ouderenzorg’

Promovendus ir. Daan Dohmen heeft een innovatiemodel voor e-Health wetenschappelijk onderbouwd. In dit model worden alle betrokkenen op de juiste manier ingezet om zo tot een succesvol resultaat te komen.

Op donderdag 13 december verdedigt hij zijn proefschrift aan de Universiteit Twente. Dit is via een live stream op Skipr te volgen.

Dohmen innoveert al bijna tien jaar in de zorg. “Mijn gedrevenheid is ontstaan uit de missie om zoveel mogelijk ouderen zelfstandig en gelukkig thuis te laten blijven wonen”, zegt Dohmen. Na een bijbaan in het verzorgingshuis, ontdekte hij tijdens zijn studie aan de Universiteit Twente “de kracht van moderne technologie voor de ouderenzorg”. Na het afronden van zijn opleiding wist hij deze kracht te vertalen in zijn onderneming Focus Cura Zorginnovatie.

Ontwikkelingen oudernzorg

E-health wordt steeds belangrijker om zorg toegankelijk te houden, zegt Dohmen. “Mensen blijven steeds langer zelfstandig thuis wonen en gebruiken zorg in de buurt, in combinatie met de extra druk op de zorg door de vergrijzing en het toenemende aantal chronisch zieken. Zonder e-health loopt het vast.” Daarom besloot Dohmen de inzichten die hij in de afgelopen tien jaar had verworden systematisch gaan onderzoeken. Op die manier wilde hij bepalen hoe een implementatie aangepakt zou moeten worden om het de grootste kans van slagen geven. Dohmen: “De uitkomst van dit onderzoek wil ik volgende week met iedereen delen via de livestream op Skipr. Dit mede in het belang van dat de toekomstige zorg voor iedereen toegankelijk blijft.”

Verdediging

De verdediging van zijn proefschrift begint om 14.30 uur. Het eerste kwartier vertelt hij kort hoe het onderzoek eruitzag en wat de uitkomsten zijn. Vervolgens start de daadwerkelijke verdediging waarin hij ten overstaande van zijn promotoren prof. dr. ir. T. de Vries en prof. dr. E.R. Seydel  door de Promotiecommissie van Hoogleraren aan de tand wordt gevoeld.

Exclusief via Skipr Live

Wilt u weten hoe de zorg kan worden veranderd van lopende band werk naar maatwerk, terwijl de zorg ook nog efficiënter wordt? Kijk dan naar de verdediging van Dohmen op donderdag 13 december vanaf 14.30 uur live op de site van Skipr.

8 Reacties

om een reactie achter te laten

a de groot

7 december 2012

Wat heb je gedaan Daan , wat heb je geDaan

Respect voor je inzet , maar deze promotie heeft toch wel een erg hoog gehalte aan

Wij van WC eend , kunnen WC eend aanbevelen .

De hele wereld zie niet veel medische voordelen en een videochat sessie, Zet svp een link naar je proefschrift op deze site , dan kunnen we zelf zien hoe jouw bevindingen onderbouwd worden.

Dank

Dohmen

7 december 2012

Geachte heer/mevrouw A. de Groot, dank voor uw reactie op deze site. Het is inderdaad een goed idee eerst de inhoud van het werk te bestuderen alvorens erover te oordelen dus ik waardeer uw oproep. Zoek mij even op Twitter of linkedin op en ik zorg dat u een exemplaar krijgt. U zult dan bovendien zien dat ik mij niet heb bezig gehouden met de zin of onzin van ehealth op medisch vlak (alhoewel een interessant onderwerp ging mijn studie daar niet over) maar met de wijze waarop vernieuwingen en toepassingen van technologie in de zorg thuis het beste geïntroduceerd en geïmplementeerd kunnen worden.
Met vriendelijke groet!
Daan Dohmen

E.Kriek

8 december 2012

Oma, 92, in de war, had voor Sinterklaas van zoonlief een Ipad 3 gekregen.
"Zo kan je langer zelfstandig blijven, ma" had zoonlief nog gezegd.
Op 6 december bezocht ik oma thuis.
Het rook wat vreemd in het huis van oma.
Oma bleek de Ipad gebruikt te hebben als onderzetter voor haar ( kokend hete) soep.

Kaplan

9 december 2012

Mijn moeder van 82, die nog steeds zelfstandig thuis woont heeft de nieuwste IPad en contact met veel vrienden en vriendinnen.
Zoonlief kan met haar skypen.
Dus gewoon vroeg beginnen dan zit het gebruik in het lange termijn geheugen.
Valt mij trouwens op hoe weinig verzorgingshuizen en verpleeghuizen wifi aanbieden

E.Kriek

9 december 2012

@Kaplan: of is het gewoon zo dat de goede groep toch wel thuis blijft, met of zonder iehels??

Vogel

12 december 2012

Ongelooflijk om te zien hoe iemand met een missie in staat is de steen in de rivier die "zorg" heet te verplaatsen. Helemaal eens met je stelling dat e-health noodzakelijk is om ouderenzorg mogelijk te blijven maken. Heb je onderzoek dan ook met veel interesse gelezen!!

Anoniem

13 december 2012

http://www.youtube.com/watch?v=UgAvMKyf1PE&feature=plcp Hier kan je de promotie volgen. Zet het in het artikel want het loopt Nu!

elyamani

7 december 2013

Beste Daan, ik sta volledig achter het gegeven dat er binnen de ouderenzorg domotica, e-health toegepast dient te worden, binnen Cicerozorggroep zijn wij binnen 1 locatie ( nieuw gestart met veel domoticatoepassingen zeer uitgebreid, ben erg geïnteresseerd in uw scriptie, kan ik dit van u krijgen ?, heel veel succes de 13de .
Ik nodig u graag uit om de nieuwste locatie van onze organisatie te bezoeken met werkelijk de meest uitgebreide domoticatoepassingen in Nederland.

Vriendelijke groet

M.Elyamani

Top